IMG_3550-1-1024x768

Dukat bord från naturens skafferi – Jämtland Härjedalen i internationell matkampanj

17 januari, 2019
Book a table in Bydalen – photo Jonas Eltes & Victor Falk
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

I sommar öppnas Sverige upp som en enda stor restaurang i en kampanj av Visit Sweden. Internationella gäster bjuds in att laga mat på råvaror dom fångat eller plockat själva. Stjärnkockar som Nicklas Ekstedt har tagit fram recepten som bjuder på smaker från Sveriges naturliga skafferi.

Tillsammans med 6 andra regioner är Jämtland Härjedalen först ut i lanseringen av bord placerade i naturnära miljöer. I Jämtland hittar gästerna det första bordet i Bydalen vid fjällets fot. Det jämtländska bordet är tillverkat av Wikners i Persåsen och samtliga bord bokas via Bookatable.com

Vi ser ett allt större intresse för gästerna att lära mer om vad man kan äta från naturen. Att få duka upp det på ett lokaltillverkat bord mitt i vår fjällnatur kommer att bli en uppskattad ny sommaraktivitet”, säger Rickard Svedjesten, Bydalens Wärdshus.

Visit Sweden och Jämtland Härjedalen Turism öppnar även upp för att fler hotell och entreprenörer ska kunna lägga ut sina bord och göra dem bokningsbara.

Målet är att sätta Sverige på kartan som ett land där vi lever nära naturen med utemat som en del av vår livsstil. Ren natur gör att man kan plocka sin mat och avnjuta direkt”, säger Mårten Wikner, Jämtland Härjedalen Turism

På sajten visitsweden.com/ediblecountry finns alla recept och instruktioner för att laga sin måltid. Kampanjen ”The Edible Country” ska spridas i mat-, rese och nyhetsmedier samt sociala medier i framförallt Tyskland, Frankrike, Storbritannien och USA. Även Bookatable, Europas största bokningssajt för restauranger sprider kampanjen i sina kanaler.

Relaterade länkar:

Adventure Sweden – The Edible Country
Visit Sweden – The Edible Country
Bookatable.com – The Edible Country

Kampanjfilm: [https://youtu.be/IhSdxr1C-HU]

För mer information:

Mårten Wikner, projektledare The Edible Country Jämtland Härjedalen Turism
marten.wikner@jht.se, tel 070-37 37 007

Bitte Olsson, pressansvarig Visit Sweden
bitte.olsson@visitsweden.com, tel 0705-25 04 56

Skip to content