Skidåkning Åreskutan Niclas Vestefjell

Nytt direktflyg till Åre Östersund Airport – från Berlin

9 juli, 2019
Text: Linda Wasell, JHT
Skidåkning Åreskutan. Foto: Niclas Vestefjell
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Den framgångsrika satsningen på Jämtland Härjedalen fortsätter när easyJet startar upp ännu en direktlinje till Åre Östersund flygplats.  Flygbolaget som årligen flyger 90 miljoner resenärer adderar även Tyskland, Berlin med en direktlinje. Utvecklingen har därmed resulterat i att easyJet vintern 19/20 flyger från London Gatwick, Köpenhamn Kastrup och Berlin Tegel Airport till Åre Östersund Airport som nu börjar bli en etablerad nod i easyJets linjekarta.

Det är easyJets fokus på skiddestinationer inom transferavstånd som är bakgrunden till etableringen. Den nya linjen gör att Jämtland Härjedalens genuina naturupplevelser, gastronomiska pärlor och vintersportaktiviteter blir tillgängliga för ännu fler internationella gäster. Tyskland som marknad är relativt oprövad men med stor potential och Jämtland Härjedalen Turism har arbetat hårt för att få till denna etablering.

-Wow, att vi lyckats med detta är något som vi är oerhört stolta över och som krävt en hel del arbete. Att easyJet fortsätter att satsa här är ett bevis på att våra produkter levererar stor gästglädje vilket är grunden för att besöksnäringen ska kunna fortsätta att vara den välfärdsmaskin som den är i vår region idag. säger Karin Gydemo Grahnlöf, Jämtland Härjedalen Turism som ansvarat för arbetet med etableringen av easyJet från besöksnäringens sida sedan start.

-Vid de tidigare etableringarna har vi klarat av att skapa bra synlighet genom aktivt kännedomsarbete vilket har varit avgörande för att lyckas. Det arbetet har vi till viss del redan påbörjat och nu behöver vi lägga i en högre växel då den tyska marknaden inte känner till våra vinterprodukter i tillräckligt hög grad. Press- och turoperatörsbesök samt aktiviteter på plats i Berlin ligger prioriterat för oss nu, säger Linda Wasell, ansvarig för det PR-arbete som görs genom easyJet´s etablering samt övrig internationell attraktionskraft.

easyJet
Foto: easyJet

William Vet, Country Manager BeNeLux/ Scandinavia at easyJet:

We are pleased to further strengthen our network to and from Sweden with an exciting new route between Åre Östersund and Berlin-Tegel which we believe will prove a popular addition to our existing network and will provide great value winter breaks to Berlin for our Swedish customers. We’re putting flights on sale today, allowing our customers to book early and take advantage of our lowest fares.

Med etableringen av den nya rutten från Berlin erbjuds vinterupplevelser i Jämtland Härjedalen till den Nordtyska marknaden. Givetvis innebär också dessa etableringar en ökad attraktion för Jämtland Härjedalen som boendeplats då rutterna går båda vägar – något som fler och fler jämtar och härjedalingar börjat upptäcka!

– Det är mycket glädjande att easyJet erbjuder flyg från Berlin direkt till hjärtat av Jämtland. Vi hoppas på att välkomna ännu fler tyska besökare och skidturister. Sett till kommersiella gästnätter i Jämtland Härjedalen var tyska besökare den tredje största utländska besöksgruppen under föregående år. Nu blir det även smidigare för jämtlänningarna att göra resor till den tyska huvudstaden, säger Peter Fahlén, flygplatschef på Åre Östersund Airport.

Rutten TXL-OSD kommer att trafikeras vintersäsongen 19/20 med en A320 varje söndag med start den 15 december och går att boka från och med idag den 9 juli 2019 på easyJet.com med priser från 40,99 EUR*. Resor från och till Köpenhamn och London finns att boka sedan april månad. *One way including taxes and based on two people travelling on the same booking.

easyJets flygplansflotta är bland de yngsta i världen och för att fortsätta minska utsläppen satsar de på ny teknik och nya flygplan. Sedan år 2000 har easyJet minskat sina koldioxidutsläpp per resenär och kilometer med över 32,5 procent. Flygbolagets mål är en minskning med 10 procent från år 2016 fram till år 2022, en total förbättring på 38 procent från år 2000. Den svenska flygbranschen har som mål att det svenska inrikesflyget ska vara helt fossilfritt år 2030 och utrikesflyget år 2045.

För mer information:

easyJet Press Office: +44 1582 525252, www.easyjet.com
Jämtland Härjedalen Turism: karin.g.grahnlöf@jht.se alt. linda.wasell@jht.se
Swedavias pressjour: 010-109 01 00 eller press@swedavia.se

Jämtland Härjedalen Turism (JHT) ekonomisk förening bildades 1995 och är en samverkansplattform för utveckling av besöksnäringen i Jämtland Härjedalen. JHT företräder besöksnäringen i regionen i nationella och internationella sammanhang och samverkar med regionens destinationer och turismföretag, med företrädare för offentlig sektor, intresseorganisationer m fl. I föreningens styrelse finns företrädare för regionens besöksnäring samt representanter från Region Jämtland Härjedalen.

Skip to content