Kryssmarkerad led vinter Foto: Anne Adsten

Rader från VD v11 2022

14 mars, 2022
Text: Teres Gärdin, VD JHT
Fånga nu:et – njut av nysnö på en kryssmarkerad vinterled eller något annat som gör dig glad. Foto: Anne Adsten
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Stanna upp och njut och räcker ordet hat för att beskriva avskyn?

Jag har precis avslutat sportlovet tillsammans med min familj i fjällen.

Det är verkligen en konst för mig, och möjligen finns det fler som känner igen sig i det: Konsten att vara i nu:et.

Att inte planera middagen innan du njutit klart av lunchen, att inte räkna dagarna av ledighet som är kvar och att inte ständigt vara på väg framåt. Att i stället njuta av precis den här stunden, sällskapet du just nu har framför dig, smaken du känner, eller skrattet du just nu delar. För mig krävs det tålmodig träning och en ständig påminnelse.

Samtidigt som jag försöker leva i nu:et hör jag mig själv, och många med mig, redan vara på väg mot påsken…
Missar vi då inte dessa underbara veckor i mellan!?

Det finns många just nu som inte har den lyxen, det om något är vi skyldiga att påminna varandra om!

De som är tvingade till att tvärtemot bara leva i nuet utan att veta vad som ska ske i nästa stund. Det känns inte som någon risk för att bli för politisk när jag vill beskriva känslan av hat. Hade jag hittat ett starkare ord hade jag tveklöst använt det. Jag tänker mycket på våra barn, att växa upp i en pandemi med allt vad det innebär, allt de har missat och som har begränsat dem… till att nu bli tvungna att uppleva ett krig. En ny kris som oavsett påverkar oss alla. Som i alla kriser är glimten av hopp den medmänsklighet vi visar varandra och då finns inget starkare än när vi alla har en gemensam fiende som bara måste besegras.

 

Så låt oss som kan stanna upp, se det lilla i det större, för det är som sagt något alla inte har förmånen att kunna göra just nu. Låt oss också komma ihåg att en person inte symboliserar ett helt folk, så att hatet och avskyn riktas åt rätt håll.

Skip to content