logo-reg-jh-360x100-optz
logo-interreg-NorthPer-360x78-optz
Andreas Edholm på cykel

Inspirationsdag för cykling och cykelturism

23 augusti, 2024
Text: Mia Wiktor Lunde
Foto: Mia Wiktor Lunde

Ett år in i projektet Sustainable Arctic and Peripheral biking tourism kommer projektledarna från samverkansländerna hit och hälsar på. Då bjuder vi in till två inspirationseftermiddagar för alla som har ett intresse eller engagemang inom cykling eller cykelturism. Ni är välkomna den 17/9 kl 13 – 15:30 till Teglet i Östersund och den 19/9 kl 13 – 16:00 till Hotell Funäsdalen i Funäsdalen.

Program i Östersund och i Funäsdalen

I Östersund kommer, förutom projektledarna, Jens Tirén från Östersunds kommun och Johan Ranbrandt prata. Jens berättar om hur Östersunds kommun har arbetat med cykling de senaste åren för att lyfta det både som ett transportmedel men också som en fritidsaktivitet. Han kommer också prata om vad planerna framåt är. Johan berättar om hur han arbetar med cykelleder i kombination med skogsbruk och hur de två kan gå hand i hand och inte konkurrera.

I Funäsdalen kommer Helena Fjällgren, Rasmus Bent och Annichen Kringstad att prata. Helena Fjällgren arbetar i Lofsdalen och berättar om hur de som by arbetar ihop för att komma framåt i utvecklingen. Rasmus Bent är vd i Tänndalen och berättar om hur de med små medel har lyckats bygga en cykelpark och därmed tar en vinterdestination ett steg närmre mot att bli en åretrunt-destination. Annichen Kringstad från Funäsfjällens ledbolag kommer att prata om hur de har arbetat med ledutveckling, betalningssystem och att navigera i utmanande frågor.

Internationellt medverkande

I SUB-projektet så samarbetar JHT med projektledare från områden i Finland, Irland, Island och Färöarna. Dessa projektledare kommer att vara med på plats båda dagarna och prata om hur cykelturismen ser ut i deras länder och områden. Även några entreprenörer och affärsutvecklare kommer att delta från Finland. Möjligheten finns att delta online och inbjudan kommer att gå ut till alla projektledares intressenter och kontakter.

Tid, plats och anmälan

Den 17/9 håller vi till på Tegelmagasinet i Östersund. Det ligger på Biblioteksgatan 9. Föreläsningarna startar kl 13:00 och vi håller på till ca 15:30.

Den 19/9 håller vi till på Hotell Funäsdalen i Funäsdalen. Det ligger på Strandvägen. Föreläsningarna startar kl 13:00 och vi håller på till ca 16:00.

Båda eftermiddagarna går att delta i digitalt, men vill man ha utbyte med andra och dessutom få fika så rekommenderar jag att man kommer och deltar på plats. Anmälan sker till mia.wiktorlunde@jht.se senast den 10 september, meddela ev allergi och om ni medverkar digitalt eller på plats.

Skip to content