Robert Pettersson är årets hederspristagare inom turismen i Jämtland Härjedalen 2024. Foto: Anne Adsten

Årets hederspristagare utsedd av Jämtland Härjedalen Turism 2024

17 oktober, 2024
Text: Anne Adsten och Teres Gärdin, JHT
Robert Pettersson är årets hederspristagare inom turismen i Jämtland Härjedalen 2024. Foto: Anne Adsten

På Turismdagen 2024 i Storlien delades som vanligt priset som Årets turismföretagare ut och detta året för fjärde gången. Priset gick till eventet Musik på kalfjäll i Funäsfjällen. Sedan 2023 delas dessutom ett pris ut till Årets hederspristagare som i år gick till fil. dr Robert Pettersson docent och lektor i turismvetenskap och verksam vid turismforskningsinstitutet Etour som alltid står redo att förklara besöksnäringens komplexitet om det så är i en lektionssal, vid en middag, för en reporter eller i forskningssammanhang. Jämtland Härjedalen Turisms pris till Årets eldsjäl gick till Johanna Öhman som med liv och lust renoverat anrika Pensionat Helags. Pensionatet är inte bara ett boende, det är även en mötesplats för både besökare och bofasta.

Robert Pettersson Årets hederspristagare inom turismen i Jämtland Härjedalen

Jämtland Härjedalen Turisms Hederspris

Kriterier: 

  • Kan tilldelas en person/företag/organisation/sammansättning av flera.
  • Ska ha varit verksamma i betydande tid.
  • Har markant gjort skillnad för besöksnäringen nationellt/regionalt/lokalt.
  • Har ett hjärta förankrat/kopplat till Jämtland Härjedalen.

“Det är nog många med mig som instämmer när jag säger att Årets Hederspristagare borde hyllats både tidigare och oftare. Pristagaren förtjänar hederspriset för Turismnäringen i Jämtland Härjedalen tack vare sin passion och dedikation till besöksnäringen. I sin roll har hen inte bara djup kunskap om turismens utveckling, utan också en enastående förmåga att kommunicera den på ett både smart och humoristiskt sätt.

Hens sociala och lojala personlighet gör hen till en ovärderlig ambassadör för vår region, hens engagemang för att lyfta fram turismens betydelse är alltid tydligt och klyftigt framfört. En ständig källa till inspiration och expertis för alla som arbetar med att utveckla och främja turismen i Jämtland Härjedalen, men också i Sverige och resten av världen. Hen är högt uppsatt och efterfrågad i sitt gebit.

Kanske det flyende hårfästet beror på fel val av hockeylag sedan barnsben, men hen kommer undan med det alla dagar i veckan när han med en enorm skärpa och charm får oss alla att förstå att forskning är inte bara en förutsättning för en blomstrande bransch, det kan också vara kul.

Det är med ett extra stort klappande hjärta som jag ödmjukt vill dela ut Årets Hederspris i Jämtland Härjedalen 2024 till Dr Robert Pettersson“, meddelade Teres Gärdin VD för Jämtland Härjedalen Turism.

Vinnare Årets eldsjäl Jämtland Härjedalen 2024, Johanna Öhman Pensionat Helags.

Vinnare Årets Turismföretag 2024, Musikkväll på kalfjäll.

 

Skip to content