Vandring Gröndalen Pyramiderna Frits Meyst

Adventure Sweden days

30 oktober, 2018
Text: Linda Wasell
Vandring genom Gröndalen. Foto: Frits Meyst för National Geographic Traveler

Som en fortsättning på det internationaliserings-arbete som påbörjades i Turism 2030 bjöd Jämtland Härjedalen in till flera parallella besök under september månad. Strålande sol, vinterns första snö, piskande regn och uppfriskande stormvindar gjorde oss sällskap på härlig vandring, cykling och paddling. Och däremellan blev våra gäster bortskämda med jämtländsk gastronomi i toppklass – på fjället, på restauranger och inte minst av mästarnas mästare i outdoor cooking – Lena Flaten. Vi fick även privilegiet att hälsa på Tossåsens Sameby i Glen under kalvmärkningen. Att se renarna släppas fria på fjället var en otroligt häftig upplevelse både för våra gäster och för oss jämtar.

– Detta är en strategisk insats i vårt arbete för att Adventure travel World Summit 2019 i Sverige ska bli en succé. Vi har därför ansökt och fått finansiering om 50% för kostnaderna vid så kallade Famtrips (Familiarisation trips för media och turoperatörer till Jämtland Härjedalen) av Region Jämtland Härjedalen i detta syfte under förutsättning att näringen själv täcker den andra delen. På så vis kan vi öka kännedomen och tillgängligheten för prioriterade segment avseende internationella gäster, och därmed öka lönsamheten året runt för våra företag på ett sätt som samtidigt tar stor hänsyn till naturen och kulturens förutsättningar, säger Karin Gydemo Grahnlöf, JHT.

Om deltagarna i Adventure Sweden Days

Travel Past 50

En amerikansk turoperatör och reseinspiratör som nu kommer att paketera och sälja vandringsresor till primärt St Olovsleden som marknadsförs både som hel tur och även som kortare dagsvandringar i kombination med hotellboende.

Epic Trails

Amerikanska teveproduktionen Epic Trails som filmat fyra avsnitt med fokus på världens bäst hikes genom natur, kultur och gastronomi. Avsnitten från oss planeras att visas våren 2019 på bland annat Outside Teve och i Fox Sport Network.

National Geographic Traveler UK

National Geograpic Traveler UK med vilka vi knutit ett längre samarbetsavtal. En första helsida publiceras vid årsskiftet och därefter blir det fyra sidor fördjupade hike-äventyr.

Wide Oyster Holland

Wide Oyster Holland som vänder sig mot den holländska brittiska och amerikanska soft adventure publiken. Stories kommer att publiceras både online och i det nya ”bookazinet” under 2019.

IGO Adventures UK

IGO Adventures UK – turoperatör med fokus på kortare äventyrsresor i kombination med välmående. Siktar på att ta med oss i sin portfölj 2020 och kommer på nytt besök i vinter för att även skapa sig en uppfattning om den produkten.

 

Stort tack till alla som hjälpte till!

Vi delar givetvis med oss av resultaten allt eftersom de börjar publiceras.

Mer information: Karin Gydemo Grahnlöf och Linda Wasell, JHT.

 

Nedan Lukasz Warzechas film från renkalvmärkning i Tossåsen sameby. Filmen är producerad för ett avsnitt av Epic Trails. 
 

Cykling i Ullådalen. Foto: Lukasz Warzecha för Epic Trails.
Cykling i Ullådalen. Foto: Lukasz Warzecha för Epic Trails.
Lunndörren Eric Hanson
En sjö med höstlöv vid vandring mot Lunndörren. Foto: Eric Hanson
Behind the scenes of Adventure Sweden days. Filmen är gjord av Martin Olsson Outdoorswe Photography under några av höstens många press- och turoperatörsbesök.
Skip to content