logo-reg-jh-360x100-optz
logo-eu-reg-utv-fond-250x200-optz
Husbil Hoting Camping Erika Enequist

“Alla vägar bär till Jämtland Härjedalen” – Nya turbeskrivningar

27 april, 2023
Text: Anne Adsten, JHT
Sommargäster i Husbil vid Hotings Camping. Foto: Erika Enequist

Inför O-ringen i Åre sommaren 2023, samt för andra tillfällen, har aktörer i Jämtland Härjedalen tillsammans skapat material till en portalsida med färdvägar in mot Jämtland Härjedalen. Sidan är under konstruktion och möjligheten finns att ändra, lägga till och skapa sidoartiklar i takt med att det finns sådana önskemål.

Länken till sidan är fri att lägga in om ni har en hemsida där färdtips kring att ta sig till regionen passar väl in. 

På sidan med namnet “Alla vägar bär till Jämtland Härjedalen” på JHT:s sajt Adventuresweden.com tipsar vi om färdvägar med extra allt för att tipsa media, turoperatörer och transportörer om bästa vägvalen inför en semesterresa till vår region. Kanske planerar de att skriva om en rundtur i Sverige eller söker en ny spännande sträckning att skriva om inför en vistelse i Jämtlands- och Härjedalsfjällen. Självklart skulle de kunna beskriva snabbaste vägen till sitt resmål. Men resvägarna mot Jämtland Härjedalen på den här sidan är tänkta att ta 2-3 dagar för att få läsare att upptäcka mer längs vägen.

Även om Adventuresweden.com i första hand är till för målgrupperna media, turoperatörer och transportörer så är sidan öppen även för privatpersoner. Gränsen mellan att vara yrkesman och privatperson kan även den vara svår att definiera 😉

I dagsläget finns följande färdvägar

Sagor, spa och skidåkning på vägen från Göteborg går genom Värmland och Dalarna till regionen.

Zoo och cykling på vägen från Mälardalen går via Järvsö och Ljusdal in mot regionen.

Bästa gruvturen genom Sverige via Falu gruva är ett äventyr där en morfar med barnbarn reser norrut via ett antal besöksvärda gruvor i Västmanland, Dalarna, Hälsingland och Jämtland.

På engelska finns följande färdvägar

Roundtrip in Sweden – Mountain resorts of southern Jämtland Härjedalen

Rundturer i Jämtland Härjedalen

Från sidorna finns dessutom tips på rundturer inom Jämtland Härjedalen med några som inkluderar sträckor i Norge. En av de nyaste rundturerna som tagits fram är Storsjön runt – Rundturer i Storsjöbygden

Skip to content