logo-reg-jh-360x100-optz
logo-interreg-360x100-optz
Inspelning Myskoxcenter

Äntligen är de digitala visningsresorna färdigproducerade

27 september, 2022
Text: Jessica Thylin, JHT
Inspelning av digital visningsresa vid Myskoxcenter i Tännäs.

Under pandemin så fick vi, som så många andra, ställa om befintlig verksamhet. Eftersom vi inte kunde bjuda hit turoperatörer på plats så fick vi istället producera digitala visningsresor som vi kan distribuera för att visa upp Jämtland Härjedalen och Trøndelag för den stora världen.  

Bri Stundon Hamngatan 12
Bri Stundon filmas vid Hamngatan 12 i Östersund.

Samproduktion på distans

Uppdraget for produktionen av de digitala visningsresorna för både innehåll och teknisk produktion blev RavnFilm i Norge. Eftersom landsgränserna har varit stängda i omgångar så var den svenska sidan tvungen att upphandla ”egna” filmare. Det blev Nicklas Olausson som filmade i filmerna i Funäsdalen med kompletteringar från Julius Aspman som hade tidigare filmat material, för att kunna visa de aktiviteter som finns i Funäsfjällen övriga året.

Tyvärr hade inte Olausson möjlighet att filma i Östersund så då upphandlades SQNC Sweden. Åre TV tillsammans med Bri Stundon gjorde “Voice Over” (berättartext) samt kortare presentationer. Filmerna från Funäsfjällen och Östersund har skickats vidare till Ravnfilm i Norge så att sista touchen blev så lika som möjligt.

De digitala visningsresorna kommer att ge stor möjlighet att bearbeta köpledet på distans.

Teman för de producerade filmerna

Citybreaks över gränsen” Trondheim och Östersund

High end resenären med ett kulturintresse” Funäsdalen och Röros

Skip to content