MBT are destination fjäll äventyr

Åre

17 juli, 2018
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Foto: Niclas Vestefjell

Fjällsportdestinationen Åre är norra Europas största skidort med lång turismhistoria och internationell atmosfär i västra Jämtland. SkiStar Åre har tre skidområden: Åre Björnen, Åre och Duved/Tegefjäll. Skidområdena Åre och Åre Björnen är sammanlänkade med liftar och nedfarter medan Duved/Tegefjäll nås via de skidbussar som dagligen trafikerar Åre. Exempel på evenemang i destinationen: alpina världscuper och världsmästerskap, Åre Extreme Challenge, Fjällmaraton, Åre bike festival och Åre höstmarknad. Sommartid finns leder för vandring och cykling samt olika äventyrsaktiviteter kring Åre by, Södra Årefjällen, Kall, Kolåsen, Storulvån och Storlien. Det finns ett rikt utbud av restauranger och caféer i destinationen varav Fäviken är internationellt välkänd. Bland sevärdheterna finns även Fröå gruva på östra sidan av Åreskutan och Kretsloppshuset i Mörsil, en oas för odlings- och matintresserade.

Till Åre: Bil, tåg till Åre station, flyg till Åre Östersund airport och vidare transfer till fjällsportorten alternativt Trondheim Vaernes airport (Norge) med transfer/hyrbil till destinationen.

Åre Destination AB ägs av näringslivet i Åre och är dess samverkansplattform för utvecklingen av Åre (dalgången mellan byarna Så och Staa) som en året runt destination. Destinationens vision är att bli Europas ledande alpina året-runt destination genom att skapa förutsättningar för en långsiktig och hållbar utveckling av Åre.

Åre Destination: www.aresweden.com

Mail till Åre Destination

Åre kommun driver Åre Turistinformation

Mail till Åre Turistinformation
+46 (0)647-163 21

Skip to content