bildmontage Årets turismföretagare

Årets Turismföretagare 2017

14 november, 2017
Text: Jämtland Härjedalen Turism

Grattis Storhogna fjällby AB

Vid årets fest för att hylla företagsamheten och handlingskraften i Jämtland Härjedalen korades Årets Turismföretagare Storhogna fjällby AB. Priset togs emot av Peo Conic. På plats fanns även företagets delägare Bengt Hamberg.

Motiveringen lyder:

“Årets vinnare vet med säkerhet att satsningar för hela området, både för turister och boende, gynnar den egna verksamheten. Att satsa på nya aktiviteter som breddar utbudet och leder till längre stanntid och därmed fler gästnätter är något som driver vår vinnare framåt.

Vinnaren är en betydelsefull arbetsgivare för sitt område och har ett gott samarbete med aktörer runt omkring för att tillsammans bidra till besöksnäringens utveckling i regionen.

En synnerligen smart progressionskurva med aktivitetsmöjligheter, därefter tomtförsäljning och en tillhörande husfabrik gör att Storhogna fjällby AB i år tar hem priset Årets Turismföretagare.”

Priset (forskning från ETOUR, vidareutbildning från Visita och JHT) delades ut av:
Anne Adsten, turismutvecklare Jämtland Härjedalen Turism
Teres Gärdin, Regionchef för Visita Norrland
Robert Pettersson, turismforskare vid Mittuniversitetet

Läs Besökslivs intervju med vinnaren och Teres Gärdin, Visita här.

De övriga två finalisterna var Jan Quicklund, Östersundstravet och Annica & Berne Brenje för Big River Camp. Vi säger grattis till paret Brenje som istället vann priset Årets Entreprenör!

De nära 1 600 gästerna underhölls mellan prisutdelningarna under galakvällen av tre starka profiler ur svenska artisteliten: Niklas Strömstedt, singersongwritern och cellisten Linnea Olsson samt Teddybears DJ-set.
Ny konferencier för året var Henrik Johnsson, programledare för mängder av radio- och TV-program under mer än 15 år. TV-kocken Christian Hellberg hade komponerat festmåltiden.

Se övriga pristagare här.

Skip to content