Gällöberget Mid Sweden 365 Håkan Wike

Bräcke

23 oktober, 2019
Text: Stina Hylén, Bräcke kommun
Gällöberget med entrén till skidtunneln Mid Sweden 365. Foto: Håkan Wike

I kommunen finns centralorterna Bräcke, Gällö, Kälarne och en mängd vackra byar däremellan. Bräcke kommun har 700 sjöar att upptäcka och däribland kända fiskevatten. Pilgrimsleden St Olavsleden går genom kommunen mellan Selånger i väster och Trondheim i öster. Forsaleden är en annan populär vandringsled. För boende och besökare i kommunen kretsar fritiden kring naturupplevelser till fots, i båt eller på skidor. Här finns världens längsta skidtunnel i ett berg, MidSweden365, som gör det möjligt att åka längdskidor året om!

Utbudet av boendeanläggningar omfattar hotell, bed and breakfast, stugor, vandrarhem och camping. I kommunen finns många små och medelstora företag inom allt från skogs- och tillverkningsindustri till turism, och inte minst ett flertal prisbelönta mathantverkare!

Väg E14 korsar kommunen liksom järnvägen mellan Sundsvall och Trondheim. Närmaste flygplatser är på Frösön och i Sundsvall.

Bräcke kommunen gränsar till Västernorrland och är den östra porten in till Jämtland Härjedalen. Väster om Bräcke kommun finns Östersund och i norr Ragunda.

www.bracke.se

Skip to content