logo-eu-jordbruks-fond-250x200-optz
Skoter jämtland härjedalen Hans Wärdell

Branschorganisation för hållbar skoterturism etableras

13 maj, 2019
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Skoterkörning i Jämtlands- och Härjedalsfjällen. Foto: Hans Wärdell

Nu är grunden lagd för att bilda en branschorganisation för hållbar snöskoterturism. Detta beslutades vid en konferens på Frösön den 3 maj, med ett 80-tal deltagare från Sälen till Arjeplog. Etableringen sker i Jämtland Härjedalen, men tanken är att organisationen ska vara nationell och ingå i Nationella Snöskoterrådet. Till en början har en interrimsstyrelse bildats bestående av Sture Hernerud från Krokom, Marika Westberg från Frostviken, Stig Strand från Hemavan, Anna Eriksson från Sälen, Karl-Arne Wagenius från Funäsdalen och Thomas Wärdell från Östersund.

Under den närmaste tiden kommer det fortsatta arbetet att handla om att utforma en strategisk plan för den nybildade organisationen. Ett 30-tal företag och organisationer har redan anmält intresse för att gå med. Inom ett år räknar grundarna med att ha omkring 100 medlemmar.

En viktig utgångspunkt som projektledare Andreas Edholm vid JHT framhåller är att branschen nu själva ser att de behöver bli bättre på att ta ansvar för en rad frågor i anslutning till snöskoterverksamheten. Det finns stora behov av att skapa en organisation som kan påverka utvecklingen och säkerställa en positiv framtid för en snöskoterturism som är hållbar. Branschen behöver en aktör som kan arbeta strategiskt med kommunikation kring aktuella ämnen samt vara en part i samarbeten med myndigheter, kommuner och andra aktörer.

Läs hela pressmeddelandet här

Mer information:

Andreas Edholm, Tourism Developer JHT

Skip to content