logo-reg-jh-360x100-optz
EU Medfinans
Lofsdalen skidor Loffe Hovärken

Dansk journalistfamilj upplever Lofsdalens fjällmagi

26 januari, 2024
Text: Helena Fjellgren, Visit Lofsdalen
I Lofsdalen finns både familjevänliga backar och riktiga branter kring Hovärkens topp. Foto: Lofsdalen

I hjärtat av Jämtland Härjedalens storslagna fjällvärld ligger Lofsdalen, en pärla som hade äran att välkomna den danska journalisten Julie Vöge Hansen och hennes familj i januari 2024. Besöket, en del av Jämtland Härjedalen Turisms utvecklingsprojekt Välkommen åter och i samverkan med Lofsdalens projekt Visit Lofsdalen, blev en vecka fylld av äventyr, gemenskap och upptäckter.

Vindskydd Lofsdalen hjärtat
Vindskyddet där snöyoga utövades och där Lofsdalens älskade skidspår passerar förbi. Foto: Lofsdalen

Med bil från Danmark till Lofsdalen via Oslo

Trots att familjen Hansen initialt såg fram emot en vecka på alpina skidor, överraskade Lofsdalen med ett smörgåsbord av aktiviteter som utmanade och förtrollade dem på många sätt. Från den överraskande smidiga bilresan från Danmark, med färja till Oslo som erbjuder allt från lekland till mat och aktiviteter, till deras ankomst till Lofsdalens nybyggda Gästcenter, där äventyret verkligen tog sin början.

Från kallbad till bastutält och skidåkning på längden och tvären

Julie med familj fick ett boende via Destination Lofsdalen som erbjuder ski in/ski out och en vy som fångar fjällvärldens storhet så att familjen fick uppleva det bästa av Lofsdalen. Men det var inte bara skidåkning som stod på agendan. Familjen Hansen, inklusive de skidglada ungdomarna, testade på allt från kallbad i Uppvallens fäbod till isvak och bastutält med Northland on Demand, något som visade sig vara en överraskande och älskad utmaning.

Även de kvällar som spenderades i byns restauranger och den mysiga stugan bidrog till den varma och välkomnande atmosfär som Lofsdalen är känd för. Julie Vöge Hansens man uttryckte sin uppskattning med orden: “Lofsdalen är den mysigaste fjällbyn vi har varit i,” vilket speglar familjens hjärtliga mottagande och de starka intrycken från deras vistelse.

Det var inte bara den alpina skidåkningen som lockade familjen; de var också modiga nog att utforska längdskidåkning i snöstorm, skoteråkning och att praktisera snöyoga under ledning av byns mångsidiga entreprenörer.

Skoteråkning Lofsdalen
Skoterparadis med välskyltade och pistade skoterleder samt två friåkningsområden. Foto: Lofsdalen

Lofsdalen är den lilla byn med det stora hjärtat

Julie drog paralleller mellan Lofsdalen och den fiktiva orten i TV-serien Virgin River, vilket belyser den unika charm och samhörighet som präglar denna lilla by. Med bara 150 bofasta är Lofsdalen en plats där alla känner alla, och där samarbete och gemenskap står i centrum för att skapa oförglömliga minnen för våra besökare.

Julies besök i Lofsdalen är ett lysande exempel på den gästfrihet och de upplevelser som väntar i Jämtlands fjällvärld. Det starka samarbetet mellan lokala företagare och projekt som Visit Lofsdalen understryker regionens engagemang för att välkomna och förtrolla besökare från när och fjärran.

Vi ser fram emot att åter välkomna Julie och hennes familj till Lofsdalen, och att fortsätta dela vår fjällbys magi.

/ Helena Fjellgren, Vision Lofsdalen

 

Skip to content