infrastruktur resa äventyr internationellt. Foto: Mats Forslund

easyJet i topp – undersökning om flygbolags lösningar med att minska utsläpp och miljöpåverkan

11 mars, 2019
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Foto: Mats Forslund
I en ny rapport framtagen av London School of Economics jämför man flygbolagens utsläpp per passagerare och kilometer, dess utveckling från 2014 och förväntat minskat utsläpp fram till 2022. Rapporten visar att easyJets flygplan förväntas släppa up 75 g C=2 2020, jämfört med ex 172 g för Korean Air och 112 for Interntional Airlines Group.
Sedan 2016 flyger easyJet direkt till Åre/Östersunds flygplats och sedan december 2019 har de direktrutter från Köpenhamn, Bristol och London vintertid. easyJet ligger också i framkant kring samarbeten med elflyg, och satsar på att inom 10 år kunna flyga 50% av sina 1000 rutter på el.
“För Jämtland Härjedalen och vår besöksnäring, där tillgänglighet är en konkurrensfaktor är flyget idag avgörande för att attrahera internationella gäster. Att det är easyJet vi lyckats få internationellt direktflyg via och att de är det flygbolag som toppar arbetet för mindre klimatpåverkan känns viktigt och värdefullt för oss i vårt fortsatta arbete!”
Karin Gydemo Grahnlöf, Jämtland Härjedalen Turism
Sedan januari 2019 jobbar Jämtland Härjedalen Turism med Tröndelag Reiseliv tillsammans i projektet Welcome! En satsning som syftar till att skapa bättre förutsättningar för företagen på båda sidor om gränsen att ta emot gäster året om. Självklart finns hållbarhetsaspekten högst närvarande i processerna med internationella transportörer, media och köpare för att göra regionen attraktiv på en global marknad.

Läs mer om easyJet och miljöpåverkan:
Skip to content