logo-reg-jh-360x100-optz
logo-eu-reg-utv-fond-250x200-optz
Robert Pettersson Etour Martin Johansson

Etour är co-host under Turismdagen för kunskapsdriven turismutveckling 2021

16 augusti, 2021
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Robert Pettersson berättar om besöksnäringens betydelse för utvecklingen av en region. Foto: Martin Johansson.

Etour (European Institute of Tourism Research) medverkar som co-host både i programmet och som värd för priset Årets Turismföretagare när Jämtland Härjedalen Turism för första gången anordnar Turismdagen den 18e oktober 2021. Robert Pettersson, turismforskare vid Etour är en välkänd profil inom turism och en suverän konferencier och talare.

På Turismdagen 2021 är temat Ledarskap, aktuell kunskap om ledarskapets betydelse i kristid, för att skapa sammanhållning och framtidstro och därmed företagsutveckling.

Robert Pettersson, verksamhetsledare vid ETOUR, om medverkan vid Turismdagen

– Det är viktigt att uppmärksamma aktörerna som tillsammans utgör regionens besöksnäring. Turismpriset är ett årligt tillfälle till det och vi hoppas med införandet av Turismdagen att ännu fler aktörer kan få ännu mer utbyte och att näringen ges den uppmärksamhet den förtjänar.

– För ETOUR är samarbetet med JHT värdefullt och ett sätt att utveckla vår regionala närvaro. Vid Turismdagen hoppas vi kunna bidra med våra nätverk och kompetenser kring kunskapsdriven turismutveckling. 

Årets turismföretagare

Nominering via mail till Jämtland Härjedalen Turism

Bifoga: Namn på organisationen som nomineras, huvudperson/-er, websida och adress, nomineringstext om varför just den organisationen är värd att vinna Årets Turismföretagare för insatser 2021. Senast 17e september 2021.

Kriterier

Jämtland Härjedalen Turism tillsammans med Visita och ETOUR, delar ut priset ”Årets turismföretagare” till ett företag/organisation inom besöksnäringen som med stöd av ett tydligt hållbarhetsarbete (ekonomiskt, socialt och ekologiskt) nått betydande marknadsframgångar och/eller tagit andra avgörande steg i sitt utvecklingsarbete. Företaget/organisationen ska också vara ansvarstagande, inte minst inom den egna destinationen och regionen samt lönsamt.
Finalist utses i samband med Turismdagen 2021.

Pristagaren vinner stipendier och utgör Jämtland Härjedalens nominering till det nationella Stora Turismpriset 2022.

Vinnare delges inför Turismdagen i och med ett överaskningsmoment som filmas (hemlighålls). Officiell prisutdelning på Turismdagen. Pristagaren vinner ära och berömmelse samt får deltagande vid Turismdagen för två personer.

Jury: JHT, Visita och Etour.

Skip to content