Årets turismföretagare 2019

Finalister i kategorin Årets turismföretagare 2019

10 september, 2019
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Västgård Game Fair ägs av Egon Wikström VD, Erik Alexandersson och Casimir Wrede.

Jämtland Härjedalen Turism tillsammans med Visita och ETOUR, delar ut priset “Årets turismföretagare” till ett företag/organisation inom besöksnäringen som med stöd av ett tydligt hållbarhetsarbete (ekonomiskt, socialt och ekologiskt) nått betydande marknadsframgångar och/eller tagit andra avgörande steg i sitt utvecklingsarbete. Företaget/organisationen ska också vara ansvarstagande och lönsamt. Finalist utses i samband med Guldgalan i Östersund den 7e november 2019.

Pristagaren vinner stipendier och utgör Jämtland Härjedalens nominering till det nationella Stora Turismpriset 2020.”

Jury

Teres Gärdin, Visita

Anne Adsten och Mats Forslund, JHT

Robert Petterson, ETOUR

Niklas Winbom, Vice VD STF

Årets finalister

Västgård Game Fair

Västgård Game Fair är en vildmarks- och friluftsmässa som lockar omkring 17 000 besökare årligen. På mässområdet finns förutom utställare, föreläsare, uppvisningar, prova-på-aktiviteter, camping, dansbana och restauranger. Hela Kallbygden i Åre kommun engageras med många ideella krafter för att skapa evenemanget. Aktiebolaget ägs idag av de tre delägarna: Egon Wikström VD, Erik Alexandersson och Casimir Wrede.

Wikners i Persåsen
Personalen vid Wikners i Persåsen.

Wikners i Persåsen

I 50 år har familjen Wikner levt och verkat i Persåsen. I dag har trähantverket och hotellverksamheten tagits över av en ny generation. Förutom att de tillverkar unika, handgjorda möbler i spännande träslag så bjuder de på en helhetsupplevelse med utställningar, god mat och mysigt boende. Persåsen i Södra Storsjöbygden, Bergs kommun, är en plats för kreativitet, inspiration och välbefinnande.

Personal vid Clarion Hotel Grand Östersund.
Personal vid Clarion Hotel Grand Östersund.

Clarion Hotel Grand Östersund

Östersunds största hotell med restaurang och konferensavdelning, som utgör en självklar mötesplats för både gäster och lokalbefolkning. Verksamheten drivs med personal som ges utrymme att agera för besöksnäringens utveckling, även utanför de egna väggarna. Stort fokus läggs kring att skapa hållbara evenemang.

Skip to content