Döda fallet Nicklas kullman

Förverkliga din idé kring natur- och kulturturism via JHT

13 januari, 2022
Text: Martin Johansson, JHT
Döda Fallet kultur- och naturvandring. Foto: Nicklas Kullman
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

I projektet, Besöksnäringens roll för regional utveckling, hos Jämtland Härjedalen Turism finns det nu möjlighet att söka stöd för din tanke eller idé för att stärka upp planerade aktiviteter i natur- och kulturturism under sommaren 2022 och sommaren 2023.

Det kan röra sig om att en nyckelperson behöver ta tjänstledigt för att aktiviteten skall genomföras, kan röra sig om att anlita utbildad eller certifierad personal för tidsresor eller andra storytelling aktiviteter eller att ni helt enkelt behöver anställa personal för att kunna säkra genomförandet.

Stöd för att pröva nya idéer

Stödet består i arbetstimmar och därmed möjlighet till ersättning för utfört arbete, som annars förmodligen gjorts ideellt eller inte gjorts allt. Kriterier för stödet är att idén eller aktiviteten skall ha potential att vara självgående och att stödet skall möjliggöra att det genomförs för att pröva hållbarheten och möjlighet att vara självgående.

Så gör du

Exempel på aktiviteter kan vara tidsresor, återkommande konserter, sagostigar eller annat inom natur- och kulturturism. Har ni redan aktiviteter planerade men ser att detta skulle kunna vara ett komplement eller förbättra aktiviteten, skicka ett mail och beskriv hur ni tänker och vilken nytta stödet kan göra för er.

Vi ser gärna att en ansökan har nått oss senast 30 januari, om det gäller sommaren 2022 så är ett krav att aktiviteten redan är spikad och schemalagd. För sommaren 2023 finns det möjlighet att komma med nya idéer man vill testa då tiden till dess är längre.

Skicka ansökan, eller frågor, till någon av kontaktpersonerna nedan:

 

Medlemmar i styrgrupp

Kristina Ernehed

Gun-Marie Persson

Sofie Werner

Kristina Kristoffersson

Projektledare: Martin Johansson

Skip to content