Guldstjärnan 2023 Årets serviceföretag Åsarna Skicenter

GULDSTJÄRNAN TILL ÅRETS SERVICEPERSON & SERVICEFÖRETAG 2023

1 februari, 2024
Text: Anne Adsten, JHT
Guldstjärnan 2023: Årets serviceföretag är Åsarna Skicenter.

Guldstjärnan är en årlig utmärkelse som delas ut till en person och ett företag/arbetsplats som visat på exceptionellt hög servicegrad och ett gott värdskap. För 2023 valdes Lena Alke för sitt engagemang kring Servicepunkt Handlar´n i Rötviken till årets serviceperson och årets serviceföretag är Åsarna Skicenter med sitt engagemang för bygden. Ceremonin ägde rum på Länsresidenset i Östersund 1:a februari 2024.

Guldstjärnan 2023 Årets serviceperson Lena Alke
Guldstjärnan 2023: Årets serviceperson är Lena Alke.

GULDSTJÄRNAN FÖR ÅRETS SERVICEPERSON GÅR TILL 🥁 …

… Lena Alke, Servicepunkt Handlar´n i Rötviken, Krokoms kommun ⭐️

Med energi och engagemang har Lena tagit över livsmedelsbutiken “Servicepunkt Handlar´n i Rötviken”. Butiken är en viktig servicefunktion och mötesplats där Lena snabbt har blivit en betydelsefull person för hela Hotagsbygden. Med kreativitet och hjärta är hon orädd för att prova nya saker som ger mervärden till bybor och besökare. Lena brinner för människorna i bygden och skapar nya sammanhang på butiken för gemenskap genom att anordna exempelvis pizza- och bingokvällar där hon inkluderar såväl gamla som unga. Lena har även kommit in med ny kraft och entusiasm för att stärka den lokala utvecklingen på olika sätt. Hon samverkar aktivt och bidrar gärna till bygdens olika föreningar. Ett av exemplen är campingen och badplatsen, där hon såg möjligheten att ta över driften och såg till att det helt plötsligt fanns frukostpåsar, våffelstuga/sommarkafé, sup-brädor och badringar att tillgå.

Personer som Lena är guld värda och grunden för en levande och attraktiv landsbygd.

GULDSTJÄRNAN FÖR ÅRETS SERVICEFÖRETAG GÅR TILL 🥁 …

… Åsarna Skicenter, Bergs kommun ⭐️

Med stort engagemang i bygden har Åsarna Skicenter i många år varit ett landmärke i Bergs kommun och ett självklart stopp för mat och shopping för både bofasta och besökare. Trots branden som ödelade deras verksamhet, har de satt sina kunder först genom att starta upp en provisorisk verksamhet och likt fågel Fenix snabbt funnit styrka och driv att bygga upp sin verksamhet igen.

GULDSTJÄRNAN DELAS UT ÅRLIGEN

Guldstjärnan är en årlig utmärkelse som delas ut till en person och ett företag/arbetsplats som visat på hög servicegrad och ett vänligt bemötande. Gott värdskap och vänligt bemötande gör en region attraktiv att besöka, bo, verka och leva i. Trivsel och ett gott värdskap är en stor del av att lyckas attrahera framtida besökare och bofasta och för att lyfta betydelsen av just service så arrangeras Guldstjärnan i Jämtland Härjedalen årligen.

ORGANISATIONERNA SOM TILLSAMMANS ARRANGERAR GULDSTJÄRNAN

Arrangörer är Jämtland Härjedalen Turism, Länsstyrelsen Jämtlands län, Krokoms kommun, Bräcke kommun, Härjedalens kommun, Bergs kommun/Bïerjen tjïelte, Strömsunds kommun, Östersunds kommun, Åre kommun – Ååren tjïelte, Ragunda kommun och Sparbanksstiftelsen i Jämtland.

I varje kommun utses årligen en serviceperson och ett serviceföretag som sedan går till länsfinal där en jury väljer ut årets totalvinnare: Årets serviceperson och årets serviceföretag.

ÄRA & BERÖMMELSE

Ära och berömmelse samt ett stipendie och blommor delades ut på Länsresidenset i Östersund den 1:a februari 2024.

JHT Pressrum, inklusive pressbilder.

Kontaktperson:

Teres Gärdin
Jämtland Härjedalen Turism
+46 (0)70 309 17 89

Jämtland Härjedalen Turism

Jämtland Härjedalen Turism (JHT) ekonomisk förening bildades 1995 och är en samverkansplattform för utveckling av besöksnäringen i Jämtland Härjedalen. JHT företräder besöksnäringen i regionen i nationella och internationella sammanhang och samverkar med regionens destinationer och turismföretag, med företrädare för offentlig sektor, intresseorganisationer m fl. I föreningens styrelse finns företrädare för regionens besöksnäring, Mittuniversitetet samt representanter från Region Jämtland Härjedalen.

Skip to content