logo-reg-jh-360x100-optz
EU Medfinans
Hundsläde

Holländska gästnätter tack vare BBI Travel

5 april, 2023
Text: Anne Adsten, JHT
Med hund och släde genom den jämtländska snön. Foto: Kristin Henning & Tom Bartel.

Under vintern 2022/23 har den holländska researrangören BBI Travel ordnat paketresor till Åre, Östersund och Vemdalen. Sammanlagt har 6755 gästnätter skapats mellan 24:e december och 18:e mars.

Utvärderingen av säsongen är utförd inom Jämtland Härjedalen Turism:s projekt “Välkommen åter”.

Många gästnätter skapades i regionen

BBI Travels gäster gav 6755 gästnätter till regionen. Enligt tidigare enkätundersökningar så vet vi att varje vintergäst spenderar ca 1000-1500 sek per dygn vid sin vistelse vintertid, vilket då skulle innebära ett tillskott om mellan 6,7 och 10, 1 miljoner sek till regionen.

Älskar Vemdalen

Researrangören fullkomligen älskar Vemdalen med den fina vinterkänslan i byarna som upplevs genuint och mysigt. Holländare vill gärna göra avbrott i sin skidåkning med en tur med slädhundar eller snöskoter. De vill då gärna ha en hel- eller halvdagstur med en matupplevelse längs vägen. Att stå i kö för att åka en kortare slinga är inte lika attraktivt.

Önskar smidigare transferlösningar från Åre Östersund Airport

BBI Travel är en holländsk researrangör som arrangerat paketresor till Sälen sedan tidigare och som med början nu i vinter 2022/2023 även designat vinteräventyrspaket till Åre, Östersund och Vemdalen. Arrangören är mycket nöjd med bemötandet i Jämtland Härjedalen, men skulle gärna se att det fanns bättre transferlösningar samt att det var lättare att boka upp boende (så kallade allotments, vilket innebär att researrangören förbokar ett visst antal boendeenheter) och aktiviteter i förväg. Att ge några procent i rabatt är inte vägen att gå för att locka researrangörer att göra stora bokningar. Då behöver vi i stället prata om kommission eftersom det handlar om ett gemensamt risktagande.

Hållbarhetstänk

Det är viktigt med så lågt utsläpp av CO2 per person som möjligt och BBI Travel väljer därför gärna de flygplanstyper som kan flygas med lågt utsläpp per person. De har även tittat på möjligheterna att utöka sitt utbud med tågresor till Norden.

Nästa vintersäsong

BBI Travel har redan bokat upp boende inför kommande vintersäsong i framför allt Åre och Vemdalen. De känner att det finns en stor potential för Östersund som vinterstad med mysiga caféer, restauranger och butiker samtidigt som det finns många vinteraktiviteter intill stadskärnan. Researrangören kommer att besöka regionen för att upprätthålla gamla kontakter och skapa nya inför kommande säsong.

Artiklar i samband med vintersäsongen

Ett stort antal artiklar skapades i samband med en pressresa kring jul till Jämtland Härjedalen och inför premiärsäsongen för BBI Travels resor till Jämtland Härjedalen. Här följer några av de inledande artiklarna:

Skip to content