logo-reg-jh-360x100-optz
EU Medfinans
Heli Blomberg, Almi

Höstprogram 2023: Hur fungerar den Finska marknaden? med Heli Blomberg

15 september, 2023
Text: Johan Ericson, JHT
Heli Blomberg, Almi

Heli Blomberg hjälper er att förstå era finländska resenärer! Vad skiljer svenskar och finländare? Hur kommer det sig att många av dem kan tala svenska? Varför vill de åka till Sverige? Hur vill de bo? Vad vill de äta? Hur reser de hit? Hur fångar vi deras uppmärksamhet? Välkommen till en föreläsning där ni får en inblick i hur finländare tänker.

Föreläsning kring hur den Finska marknaden fungerar?

Mellan Umeå och Wasa (Finland) öppnades nyligen ny färjelinje som trafikeras flera gånger varje vecka. Det öppnar upp för att fler finländare kan komma att besöka Jämtland Härjedalen. Det finns redan idag en hel del finska turister i vår region och fler företagare arbetar med den marknaden, men sker en ökning är det viktigt att vi vet hur en finländare vill ha det på sitt besök. Vad vill den äta? Hur tänker de när de turistar? Vill de vara ensamma eller sociala?  Vilka intressen har de? Den 9 november föreläser Heli Blomberg om den finska marknaden. Hon har erfarenheter som hon gärna delar med sig av och det kommer bli en lärorik förmiddag.

Läs mer om Heli:

”Hei kaikki (Hej alla). Jag heter Heli Blomberg. Jag arbetar inom BBA och MBA/Intl marknadsföring Internationell rådgivare på Enterprise Europe Network/Almi. Jag är uppvuxen i Östra-Finland och har finska som modersmål. Efter att ha jobbat och bott i Helsingfors flyttade jag till Hälsingland 2004 och har även bott några år i Polen men känner mig hemma i Sundsvall. Sedan 90-talet har jag arbetat som konsult inom marknadsföring, PR och kommunikation både på strategisk och operativ nivå. Jag brinner för samarbete, kreativitet, problemlösning och möten mellan olika människor och företag. Jobbar idag i världens största affärsnätverk, EEN, som rådgivare och coach. Mitt uppdrag är att hjälpa SME:s med internationaliseringen i små och stora frågor. Jag får ofta frågor kring det finska marknaden och det är alltid trevligt. På fritiden tränar jag olika sporter, läser, reser och lagar mat. Älskar olika fordon och vill lära mig något nytt varje dag. Trivs mycket bra i mitt nya fritidshus i den lilla byn Konäs i Jämtland där det finns oändliga möjligheter att fiska, vandra och vara i naturen. Den 9 november kommer jag dela med mig av mina erfarenheter om de finska resenärerna och hoppas kunna lära er hur ni ska tänka för att ta väl hand om dem. Vi ses då!

Heli”

Tid, plats & anmälan

Torsdag 9 november 08:30-10:00. 

Plats: Digital föreläsning via Zoom. Länk till kursen kommer dagen innan till er som anmält er

Se hela höstprogrammet här

Skip to content