vinter hund äventyr snö

Jämtland Härjedalen på den brittiska marknaden

28 juni, 2017
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Foto: Nicklas Blom

I syfte att öka den internationella konkurrenskraften och närvaron på den brittiska marknaden har ett flertal insatser gjorts det senaste året. Bland annat har SkiStar med Åre och Vemdalen som första svenska skiddestinationer signat avtal med Crystal TUI.

Men fler kommersiella kontakter för aktörerna i besöksnäringen behövs. Vi valde därför att närvara på Scandidays och Swedish/Danish workshop där Åre Destination och Destination Östersund representerades av Copperhill Mountain Lodge och Quality Hotel Frösö Park samt South Lapland av Pilgrimshotellet och av destinationens samtliga aktörer under gemensam flagg. Deltagarna kunde på plats göra direkta affärer med det 50-talet medverkande turoperatörer och resultatet var mycket positivt. Arbetsmodellen där man först och främst pratar om platsen och därefter om sina egna affärer förordades av samtliga aktörer som dessutom hittade nya samarbeten och paketeringar över kommungränserna.

Reflektioner från Swedish-Danish workshop i London, ange lösenord “JHT” >

Den 6-8 november 2017 går World Travel Market London av stapeln. Det är världens näst största resefackmässa där boendeanläggningar, destinationer och aktivitetsbolag ges möjlighet att göra affärer med drygt 4 500 utställare från 185 länder.

För bokning och mer information, kontakta:

Gabriel Dorch
Visit Sweden
gabriel.dorch@visitsweden.com
+44(0)7970670098

Läs mer om World Travel Market >

Skip to content