vildmarksvägen Foto: Madeleine Aaraas

JHT Academy: En arena i världsklass & bakom kulisserna på skidskytte

10 oktober, 2017
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Foto: Madelaine Aaraas

JHT Academy 30 november i Östersund

Hur möter vi det ökade intresset för fjällvärlden på ett hållbart sätt? Förmiddagens workshop ger oss inspiration och trender för hur vi på ett positivt sätt ska möta utvecklingen. Eftermiddagen ägnas åt evenemangsutveckling och vi får en guidning bakom kulisserna av världscupen i skidskytte samt möjlighet till efterföljande tävling.

Anmälan till  senast 24 november.
Meddela om du deltar på förmiddag och eftermiddag eller både och.

09.00-12.30
En arena i världsklass – workshop i loungen, Jämtkraft Arena

Lyssna till spaningar från Anette Andersson, frilansjournalist och fotograf, Eli Larsdotter, styrelseledamot Mittådalens sameby och stadsarkitekt Bergs kommun, Johan Ranbrandt, friluftsentreprenör, Sandra Wall Reinius forskare ETOUR och Jonas Kojan, VD Destination Funäsfjällen och diskutera utmaningar och möjligheter i fjällmiljön.

Intresset för att besöka den svenska fjällvärlden ökar vilket också påverkar stora delar av Jämtland Härjedalen. Många söker naturupplevelsen men intresset för kulturarvet ökar också. Vandringen har ökat starkt under flera år men nya aktiviteter som löpning och cykling på fjället har bidragit till nya gäster ute i naturen. Det ökade intresset är positivt och skapar möjligheter till affärsutveckling inom t ex guidning, ny teknik för säkerhet och upplevelser samt uthyrning av utrustning i nya former men det finns även utmaningar.

Hur ska vi möta det ökande intresset på ett hållbart sätt, hur nyttjar vi gästens vilja att ta ansvar och hur kan vi genom en tydlig kommunikation locka gäster till områden som erbjuder väl anpassade leder, information och upplevelser? Vilka trender ligger bakom den här utvecklingen, vad behöver vi förstå för att kunna möta utvecklingen på ett positivt sätt och vad behöver vi göra med vilka resurser?

Det här är i korthet bakgrunden till att vi vill bjuda in till en workshop torsdag 30 november kl. 09.00-12.30 i loungen på Jämtkraft Arena, för att låta oss inspireras och diskutera hur vi gemensamt kan jobba vidare.

För att få bra inspel har vi bjudit in några trendspanare bland annat Anette Andersson, frilansjournalist och fotograf, Johan Ranbrandt, friluftsentreprenör, Sandra Wall Reinius forskare ETOUR och Johan Kojan, VD Destination Funäsfjällen. Från Jämtlands läns länsstyrelse deltar Susanna Löfgren, länsråd samt Annica Ideström och Lisa Tenning.

Har du frågor så kontakta gärna:

Karin Grahnlöf eller Mats Forslund på Jämtland Härjedalen Turism.
Lisa Tenning eller Ruona Burman på Länsstyrelsen i Jämtlands län.

14.00-17.00
Bakom kulisserna på skidskyttet, start på Arctura

Träffa Putte Eby evenemangsstrateg Östersunds kommun och Martin Söderström tillväxtchef Åre kommun och följ med på en guidad tur!

Som en del i JHT:s samarbete med World Cup region 2019 vill vi bjuda in er från destinationerna och övriga kamrater till besöksnäringen till en rundvandring bakom kulisserna på skidskyttearenan. Tillsammans med en guide får ni möjlighet att gå in på områden som ni inte annars har tillträde till, till exempel skjutvall, TV-buss och vallalastbil. Vi inleder eftermiddagen med en kort samling på Arctura för att under lättsamma former prata om hur arbetet med evenemang utvecklats sedan ett antal år tillbaka och vad vi kan se i kikaren framåt. I samtalen deltar Putte Eby evenemangsstrateg Östersunds kommun och Martin Söderström tillväxtchef Åre kommun.

För dig som anmäler dig ingår biljett till torsdagens distanslopp för herrar som startar 17:15. Vi har 25 biljetter så det är först till kvarn som gäller och naturligtvis är du välkommen till ”Bakom kulisserna” även om du har egen biljett eller inte kan se tävlingarna.

Varmt välkommen!

Foto: Anette Andersson

För anteckningar och presentationer från JHT Academy “En arena i världsklass”; hör av dig till Anne Adsten, JHT.

Skip to content