Turism historia Åreskutan Sigvard Lindé.

JHT Academy: “Titta bakåt för att kunna se framåt”

21 februari, 2019
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Foto: Sigvard Lindé

I samband med 2019 års föreningsstämma genomförs en JHT Academy där vi i samtalsform får lyssna till ett antal personer som under lång tid varit verksamma i besöksnäringen i Jämtland Härjedalen. Genom att ta del av turismhistoria i Jämtland Härjedalen kan vi skapa perspektiv som är nyttiga att ha med sig i det fortsatta utvecklingsarbetet. 

Datum: Torsdag 28e mars 2019.

Tid: Kl 09.00 – 11.00.

Plats: Åre Östersund Airport.

Anmälan senast: 21 mars 2019 till Anne Adsten, JHT

Ange i anmälan om du önskar delta i enbart JHT Academy och eller Föreningsstämma JHT inklusive Stipendieutdelning, se program nedan.

 

Fäbodvägen fäbod Persåsen Anne Adsten
Längs Fäbodvägen. Foto: Anne Adsten

Medverkande

Rut Magnusson har under lång tid varit verksam inom besöksnäringen i Ansättfjällen och har både medverkat till hela områdets utveckling och drivit sin egen hantverksverksamhet.

Torgny Svensson hör hemma i Klövsjö och har bl a varit destinationschef för Skistar Vemdalen men har också lång erfarenhet som ledare och tränare inom alpin skidåkning.

Ola Hanneryd är ansvarig för Fjällmuseet i Funäsdalen, har tidigare även arbetet på Länsstyrelsen och har stor kunskap om besöksnäringens historiska utveckling i regionen och hur den påverkat samhället.

Jan Billow arbetade med besöksnäringsfrågor bl a på Länsstyrelsen och Turistrådet, nu Visit Sweden, och var under 70-talet ansvarig för det så kallade Åreprojektet då bl a kabinbanan byggdes.

Renate Hedung har främst varit verksam i Edsåsdalen men har även varit delaktig i utvecklingen i Åreområdet i övrigt. Bl a genom den utredning som bidrog till byggandet av Holiday Club.

Robert Pettersson som kommer att vara moderator är bl a turismforskare på Mittuniversitetet men även ordförande i Destination Vemdalen och styrelseledamot i JHT.

Future tourism nasa
With the help of new generations of innovators and explorers, these visions of the future can become a reality. Courtesy of NASA Jet Propulsion Laboratory.

Program

09.00 Kaffe och presentation av Åre Östersund Airport med flygplatschef Peter Fahlén.

09.30-11.00 ”Titta bakåt för att kunna se framåt”

Efter JHT Academy och en kort paus följer JHT årsstämma.

JHT Föreningsstämma

11.00 Paus

11.15 Föreningsstämma JHT. (Separat dagordning)

11.45 Stipendieutdelning. Tack vare generösa donationer i samband med JHTs 20-årsjubileum kan JHT dela ut en uppmuntran till förtjänstfulla initiativ inom besöksnäringen i Jämtland Härjedalen för fjärde året i rad.

12.00 Lunch på flygplatsen för den som önskar, på egen bekostnad.

12.30 Konstituerande styrelsemöte för nya styrelsen.

 

Skip to content