Finalist Årets studentfavorit JHT

JHT finalist i Guldgalan 2020

1 oktober, 2020
Text: Anne Adsten, JHT
Andreas Edholm projektledare och Anne Adsten projektmedarbetare, Morgondagens medarbetare 2.0. Foto: Johannes Adolfsson.
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Vi på Jämtland Härjedalen Turism är mycket stolta över att projektet Morgondagens medarbetare 2.0 är uppmärksammat i nya priset Årets Studentfavorit inför Guldgalan 2020!

Sedan långt tillbaka är JHT tillsammans med Etour och Visita prisgivare till priset Årets Turismföretagare vid Guldgalan och hade inte räknat med att bli utvalda finalister i det nya priset.

Motivering

”Med sikte på att studenterna är framtiden bygger Jämtland Härjedalen Turism och projektet Morgondagens medarbetare broar mellan universitetet och arbetslivet. JHT ser ett behov av mer kompetens för att besöksnäringen ska överleva på lång sikt, så genom ett stödjande, samverkande och nätverkande ledarskap jobbar JHT därför för att ge mer tyngd åt universitetsutbildad kompetens på arbetsmarknaden.”

Om nya priset Årets studentfavorit

Priset tilldelas en arbetsgivare i Jämtlands län, d v s privata eller offentligt finansierade verksamheter samt ideella organisationer.

  • Alla studenter kan nominera kandidater
  • Priset är öppet för arbetsgivare i alla branscher
  • Kandidater kan föreslås obegränsat antal gånger

Förebild i arbete med studenter – Arbetsgivaren vågar satsa på studenter och tar till vara på deras idéer och kompetens. Arbetsgivaren ser vikten att vi har stor och användbar kompetens genom Mittuniversitetet och dess studenter i Östersund. Arbetsgivaren engagerar sig i examensarbeten, praktikplatser och satsar på att anställa studenter och nyexaminerade studenter.

Nytänkande – Arbetsgivaren arbetar innovativt, ser vikten av att anpassa sig till nutida och framtida krav från omvärlden och medarbetare. Det är en naturlig del av verksamheten att hela tiden vilja utveckla sig som organisation och som arbetsgivare.

Hållbara – Arbetsgivaren tar sitt ansvar för en hållbar framtid och en trygghet för sin organisation och omgivning. Arbetsgivaren arbetar för goda relationer och arbetsmiljö, samt miljömässig och ekonomisk hållbarhet.

Gott ledarskap – Arbetsgivaren prioriterar ett inkluderande ledarskap där man värdesätter samtliga medarbetares kompetens, där alla får plats att vara sig själva och får hjälp att utvecklas. Arbetsgivaren bedriver ett äkta och engagerat ledarskap, där man lever som man lär.

Vinst

  • Diplom
  • Studentnära aktivitet genom Studentkåren och Mittuniversitetet

Jury

Representanter från Forum för arbetslivsanknytning genom MittÖs:

  • Mittuniversitetet
  • Östersunds kommun
  • Studentkåren
  • Handelskammaren Mittsverige.

Övriga finalister

Juryn har förutom JHTs projekt även valt ut DIÖS fastigheter och Student Consulting. Läs mer här

Skip to content