Nicki Eby Hotel Clarion Grand Östersund

JHT nyhetsbrev v11 2022

21 mars, 2022
Text: Anne Adsten, JHT
Nicki Eby, Hotel Clarion Grand Östersund.

Rader från VD angående oroligheterna i Ukraina, dags för föreningsstämma i JHT 28 mars, JHT Academy återuppstår med en ledarskapsdag på Frösö Park, hotellchefen Nicki om att vi måste lyfta varandra, JHT mötte influencers i Berlin, Tillväxtverket gästar JHT och berättar om alla nya satsningar på turismstatistik, planerat erfarenhetsutbyte med Gotland i maj och positiva kommersiella gästnattssiffror för januari 2022 med +12%.

Rader från VD

Stanna upp och njut och räcker ordet hat för att beskriva avskyn?

Jag har precis avslutat sportlovet tillsammans med min familj i fjällen. Det är verkligen en konst för mig, och möjligen finns det fler som känner igen sig i det: Konsten att vara i nu:et.

Att inte planera middagen innan du njutit klart av lunchen, att inte räkna dagarna av ledighet som är kvar och att inte ständigt vara på väg framåt. Att i stället njuta av precis den här stunden, sällskapet du just nu har framför dig, smaken du känner, eller skrattet du just nu delar. För mig krävs det tålmodig träning och en ständig påminnelse.

Läs mer

JHT Föreningsstämma 28 mars

Årets stämma genomförs på Arctura med utsikt över Östersund och Frösön. Vi inleder med en gemensam lunch och inspirationsföreläsning innan Föreningsstämman inleds och därefter följer en kort paus innan de nya styrelsen möts för ett konstituerande styrelsemöte.

Läs mer 

Tillväxtverkets Fredrik Junkka om turismstatistik

Under förmiddagen den 28e mars kl 10.00 (samma dag som JHT stämma) finns möjlighet via Besöksnäringens roll för regional utveckling att träffa Fredrik Junkka med kollegor från Tillväxtverket på JHT för att höra mer om allt det som händer via Tillväxtverket kring förbättrad turismstatistik:
Inkvarteringsstatistiken, Turismsatellitkontot, Svenskars resande-undersökningen, Inkommande besökare i Sverige (IBIS-undersökningen), Miljö- och turismräkenskaper, Big Data-översyn, Betalkortsdata-info samt nya sätt att presentera data.

Läs mer

Hotellchefen Nicki om att lyfta varandra

Idag finns goda tecken kring återhämtning av resandet och därmed nya utmaningar för hotellen kring att anställa ny personal för att kunna möta efterfrågan på proffsigt bemötande, rationellt städade hotellrum, gourmetmiddagar, överaskande frukostar och inte minst nya tidens hybridmöten.

Vi måste skapa rätt förutsättningar för en bra arbetsplats där alla får en rättvis lön, schema i god tid, där vi följer kollektivavtalen och ser till att alla behandlas schysst.  Vad behöver vi göra för att möjliggöra ett liv i balans: arbete, familj, fritid, hälsa när vi har öppet dygnet runt, året om?

Text utifrån ett möte mellan Nicki och projektduon för Morgondagens medarbetare

Läs mer 

JHT Academy 10 maj: Ledarskap på Frösö Park

Vi välkomnar destinationsföreträdare, turismstrateger, turismutvecklare, turistinformatörer och turism-företagare i Jämtland Härjedalen till en inspirerande dag med föreläsningar på temat ledarskap via projektet Morgondagens medarbetare. Simon Frindi berättar om ledarskap genom emotionell intelligens, Pernilla Gravenfors om employer branding och Kristoffer Schjött-Quist om affärsrelationer i världsklass.

Läs mer

JHT mötte Influencers i Berlin

Projektet Welcome! var på IMM under en intensiv dag under vecka 10, 2022 och besökte Ritz Carlton Hotel i Berlin för att bearbeta den tyska marknaden. JHTs projektledare Jessica Thylin träffade 22 tyska influensers och journalister, med inriktning outdoor för projektet Welcome!

Läs mer 

Erfarenhetsutbyte med Gotland 

Inom JHTs projekt Morgondagens medarbetare samt Besöksnäringens roll för regional utveckling planeras en studieresa till Visby, Gotland för erfarenhetsutbyte med Region Gotland och Gotlands Förenade Besöksnäring.

Läs mer 

Jämtland Härjedalen Turism

Läs hela JHT nyhetsbrev v11 2022

Skip to content