Helena Fjellgren, Lofsdalsfjällens Turistnäring Ekonomisk Förening, berättar om Lofsdalens stora pris och vad som gör den lilla fjällorten så speciell. Foto: Privat, Ola Andersson

JHT nyhetsbrev v11 2023

17 mars, 2023
Text: Anne Adsten, JHT
Helena Fjellgren, Lofsdalsfjällens Turistnäring Ekonomisk Förening, berättar om Lofsdalens stora pris och vad som gör den lilla fjällorten så speciell. Foto: Privat, Ola Andersson

Rader från VD om afterskins betydelse för gemensamma minnen av fjällupplevelsen. Dags för föreningsstämma inom JHT ekonomisk förening 27:e mars. Podcast med Helena Fjellgren som berättar om Lofsdalen – den lilla orten med stora fjällkänslan. Jämtland Härjedalen Turisms projekt Morgondagens medarbetare har bidragit i Swecos nationella rapport om kompetensförsörjning inom besöksnäringen (uppdrag från Tillväxtverket). Pilgrimslederna är en stor del av vandringslederna genom Jämtland Härjedalen. Planerad nätverksträff 23 mars för aktörer inom cykling.

Rader från VD

Nya minnen till kontot tack vare afterski

Jag beskriver ofta hur vi i besöksnäringen inte säljer en fysisk produkt, något som går att ta på. Det här ställer så klart till det när vi ska jämföras med andra näringar. Exempelvis när vi ska påvisa de ekonomiska effekterna av vad vi bidrar med.

– Minnen, vi säljer minnen … Det är vad vi inom besöksnäringen bidrar med, så tänk vad tomt det skulle vara om vi inte fanns.

Läs mer

Pod: “Vi i Lofsdalen är den lilla personliga orten” – Helena Fjellgren

En liten fjällort där nästan allt kretsar kring turism och alla känner alla. I Lofsdalen finns ett framgångsrecept som resulterat i utmärkelsen Årets fjälldestination och nu blickar de framåt för att utvecklas ännu mer. Helena Fjellgren gästar JHT:s podcast och berättar om priset, framtiden och lärdomarna från pandemin.

Läs mer

Välkommen till JHT:s föreningsstämma 2023

Årets stämma genomförs 27:e mars på Arctura med utsikt över Östersund och Frösön. Vi inleder med en gemensam lunch och inspirationsföreläsning “Erfarenheter från Para VM i Östersund” innan Föreningsstämman inleds och därefter följer en kort paus innan de nya styrelsen möts för ett konstituerande styrelsemöte.

Läs mer

JHT bidrar till kunskap om kompetensförsörjning

Sweco har av Tillväxtverket fått i uppdrag att beskriva förutsättningar och ge förslag med syfte att nå en förbättrad kompetensförsörjning i besöksnäringen. Arbetet är en del av Tillväxtverkets regeringsuppdrag som syftar till att bidra till en hållbar besöksnäring. Vi kan konstatera att resultatet stämmer överens med våra erfarenheter från projektet Morgondagens medarbetare och att Jämtland Härjedalen Turisms projektinsikter citeras på inte mindre än på fyra ställen i rapporten.

Läs mer 

Pilgrimsleder i Jämtland Härjedalen

I projektet “Organisering av vandringsleder” har Jämtland Härjedalen Turism kartlagt 265 mil vandringsled på privat mark. Cirka 80 mil av dessa är s.k. pilgrimsleder. I Sverige finns över 40 pilgrimsleder som blir allt populärare. Du kan vandra själv eller tillsammans med andra. På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ.

Läs mer 

Vårprogram JHT 

Preliminärt program för seminarier, workshops och temadagar inom JHT:s pågående projekt samt basverksamhet våren 2023. Med reservation för ändringar.

22/3 Inspirationsdag: Natur- och kulturturism (JHT Academy)
23/3 Nätverksträff Cykling
27/3 Föreningsstämma Jämtland Härjedalen Turism
20/4 Konkurrentanalys Jämtland Härjedalen, med MIUN turismstudenter
3/5 TIC-dag, inför sommaren
8-9/5 Campingstudieresa med Länsstyrelsens projekt för landsbygdsutveckling
10/5 Finansieringsdag i samarbete med ALMI (JHT Academy)

Nätverksträff cykling 

Under 2022 hölls inom projektet Besöksnäringens roll för regional utveckling 2.0 nätverksträffar för att dela lärdomar och kunskap om cykelturism i Jämtland Härjedalen. Den 23:e mars finns möjligheten att träffas inför cykelsäsongen igen.

Läs mer 

Jämtland Härjedalen Turism 

  • Annonsera lediga tjänster och sommarjobb inom JH besöksnäring via JHT:s mest lästa artikel
    Skicka Titel | Beskrivning | Mer info/Kontaktperson | Senaste ansökningsdatum

Läs hela Jämtland Härjedalen Turism nyhetsbrev v11 2023

Skip to content