Bosse Svensson ordförande JHT

JHT nyhetsbrev v14 2022

8 april, 2022
Text: Anne Adsten, JHT
Bosse Svensson valdes till ordförande för JHT vid föreningsstämman 2022.

Rader från VD Teres Gärdin om att vara som en potatis – användbar till allt. Bosse Svensson är JHTs nya ordförande. Inkvarteringsstatistiken för helåret 2021 visar +21%. FAM-trip genomförd tillsammans med Visit Sweden med målgruppen “high end” från USA. Nya kulturturismprojekt är på gång på flera håll och det finns en ny artikel om en rundresa i Jämtland Härjedalen på sajten Adventuresweden.com

Rader från VD

Potatislivet berikar och hjärtat leder oss oftast rätt…

Vi håller som bekant på att iordningsställa och inreda vår nya konferens här på JHT. Vid strykbrädan fick jag just rubriken till mina rader. Ja, man kan leja bort att stryka mörkläggningsgardiner eller bygga ihop möbler, säkert måla lister också men det är just variationen i vardagen som jag bara älskar. Ena dagen är inte den andra lik och det är för mig en viktig ingrediens till trivsel. Jag tror dessutom att det berikar hela vårt gäng.

Läs mer

JHT:s nya ordförande – Bosse Svensson

62 ÅR, SMÅLÄNNING AV FÖDSEL, MEN BOENDE I LÄNET SEDAN SENT 70-TAL

Det är kortfakta på undertecknad som just fått uppdraget att bli JHT:s nye styrelseordförande, och som återigen får nöjet att ödmjukt närma sig något helt nytt. Inte för att jag är obekant med besöksnäringen, dess betydelse för länet eller för den delen dess utmaningar. Utan för att organisationen där småföretag möter storföretag som möter offentligheten i olika skepnader är något som jag bara sett utifrån tidigare. Jag känner mig alltså mycket ödmjuk men också väldigt entusiastisk.

Läs mer

Äntligen FAM-trip igen

Tillsammans med Visit Sweden USA har projeket Welcome! äntligen kunnat arrangera en FAM-trip igen. Denna FAM-trip (FAM = familiarization, ”kännedomsresa”) skapades för amerikanska turoperatörer som jobbar med high end-klienter, det vill säga de som är beredda att spendera lite mer på sin resa.

Läs mer 

Nya idéer inom natur/kulturturism

I projektet, Besöksnäringens roll för regional utveckling, hos Jämtland Härjedalen Turism fanns möjlighet att söka support för att förverkliga nya aktiviteter inom natur- och kulturturism under sommaren 2022. Fyra aktörer valdes ut bland de sökande och i artikeln finns en presentation av vad de kommer att göra.

Läs mer

JHT Academy 10 maj: Ledarskap på Frösö Park

Vi välkomnar destinationsföreträdare, turismstrateger, turismutvecklare, turistinformatörer och turism-företagare i Jämtland Härjedalen till en inspirerande dag med föreläsningar på temat ledarskap via projektet Morgondagens medarbetare. Simon Frindi berättar om ledarskap genom emotionell intelligens, Pernilla Gravenfors om employer branding och Kristoffer Schjött-Quist om affärsrelationer i världsklass.

Läs mer

Inkvarteringsstatistik helår 2021

Inkvarteringsstatistiken är i dagsläget det bästa mått vi har för att se tendenser i hur besöksnäringen utvecklas i regionen och det ser verkligen ljust ut i sin helhet med förmodat många nya gäster som upplevt det vi har att erbjuda.
Siffrorna beräknas utifrån kommersiella gästnätter: hotell, camping, vandrarhem, pensionat eller stuga/lägenhet som hyrts via förmedling.

Läs mer

Vårprogram 2022 – digital kommunikation 

Nu återstår 5/23 gratis kurser i digital kommunikation för företag och organisationer inom besöksnäringen i Jämtland Härjedalen tack vare JHTs projekt Den digitala transformationen med finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden och Region Jämtland Härjedalen.

27 april Instagram grund – Adeprimo
28 april Instagram fortsättning – Adeprimo
3 maj facebook grund – Adeprimo
5 maj facebook fortsättning – Adeprimo
12 maj Digitalt värdskap på hemsida och i sociala medier – Adeprimo

Läs mer

JHT 

Läs hela JHT nyhetsbrev v14 2022 här

Skip to content