GSTC2024

JHT nyhetsbrev v18 2024

6 maj, 2024
Text: Anne Adsten, JHT
Global Sustainable Tourism Council (GSTC) konferens i Stockholm. Foto: Jonas Herjeby

Rader från VD om att prioritera att rösta i kommande EU-valet. Uppstartsmöte för Campingutvecklingsprojektet. PreTour inför Swedish Workshop i Södertälje till Lofsdalen. GSTC-konferensen sammanfattad av Jämtland Härjedalen Turism. Datum för direktflyg Köpenhamn-Åre Östersund flygplats 2024-2025. Gästnätter under februari och mars 2024.

Rader från VD 

Demokrati är en lyx vi ska vara tacksamma för

9 juni är ett datum att markera i din kalender, då går Sverige till EU-val. Bryssel kan upplevas långt borta och svårt för oss att sätta oss in i hur verksamheten kan ha något att göra med oss, här i Jämtland Härjedalen. Faktum är att Europaparlamentet stiftar lagar som påverkar oss alla, de största länderna och de minsta byarna, den mäktiga koncernen och de ensamma egenföretagarna, det globala och det lokala.

Läs mer

Uppstartsmöte Campingutveckling

Efter en vår med inventeringar, möten och planering hade projektet “Samverkan och utveckling för campingar i Jämtland Härjedalen” 2 stycken uppstartsmöten i Östersund respektive Hede. Via samtal, grupparbeten och diskussioner framkom mycket matnyttigt som kommer ligga som grund för fortsatta planeringen där deltagarna kommer ges chansen till workshops, utbildningar inom det digitala och tematräffar i syfte att utvecklas, inspireras och öka kunskapen om varandra.

Läs mer

PreTour till Lofsdalen

Inför Swedish Workshop 2024 i Södertälje, som arrangerades av Visit Sweden, hade Jämtland Härjedalen möjligheten att arrangera en PreTour. Det är ett sätt för utländska researrangörer att få ökad kännedom om Sverige och en specifik destination.  Lofsdalen tackade ja och bjöd på ett fantastiskt värdskap för deltagarna. Från Jämtland Härjedalen Turism deltog en projektmedarbetare för att representera hela regionen via projektet Välkommen åter.

Läs mer  

GSTC – Medvetet resande

Varje år håller Global Sustainable Tourism Council (GSTC) internationella konferenser för att diskutera hållbarhet. I år var turen kommen till Sverige att stå värd och Visit Sweden och Tillväxtverket organiserade några fullspäckade dagar i Stockholm, där JHT:s deltagande gjordes möjligt genom projektet Samverkan för besöksnäringen i Jämtland Härjedalen.

Läs mer

Direktflyg från Köpenhamn

SAS kommer att flyga direkt mellan Köpenhamn (CPH) och Åre Östersund Airport (OSD) även nästa säsong 2024/2025 med start i mitten av december och till och med februari. Sammanlagt finns 20 flygdagar att välja bland. I artikeln listar vi samtliga datum med direktflyg, övriga datum går det naturligtvis att flyga samma sträckning, med mellanlandning på Arlanda, Stockholm Airport.

Läs mer

Gästnätter feb-mars 2024

De kommersiella gästnätterna för februari visar en liten liten ökning jämfört med 2023 (+639 gn) och mars visar 2% minskning. Sammantaget visar statistiken att den svenska marknaden går lite svagare än 2023, medan flera utlandsmarknader med Danmark i spetsen, har haft en fin utveckling under vintern så här långt.

Läs mer

Läs hela Jämtland Härjedalen Turism nyhetsbrev v18 2024

Skip to content