Vandring. Foto: Sandra Lee Petersson

JHT nyhetsbrev v21 2024

23 maj, 2024
Text: Anne Adsten, JHT
Vandring. Foto: Sandra Lee Petersson

Rader från VD om framtidens turism. Status i projektet Organisering av vandringsleder. Jämtland Härjedalen Turism representerade regionen vid Swedish Workshop i Södertälje. Kunskapsdag om Export. Forbes Travel Guide besöker Vildmarksvägen. Diamir Erlebnisreisen har Trillevallens högfjällshotell i sitt utbud.

Rader från VD 

Hjärtat, AI och en kopp varm choklad

Här om dagen fick jag möjligheten att inledningstala när Peak Innovation tillsammans med Mittuniversitetet och Bizmaker anordnade ett turismhackaton för ett hundratal elever från ekonomiprogrammet i Östersund och Sundsvall. Jag erkänner att jag via sökfunktioner på internet fick lära mig mer om vad just ett ”hackaton” är. Ämnet för dagen var att titta närmare på hur vi tror att turismen ser ut år 2030.

Läs mer

Status vandringsleder

Inom projektet “Organisering av vandringsleder” som finansieras av Naturvårdsverket så arbetar Jämtland Härjedalen Turism med att forma sin roll som regional samordnare för vandringslederna i länet. Här följer en nulägesanalys om hur organiseringen kring vandringslederna ser ut i länets åtta kommuner. Projektet innefattar de ca 265 mil vandringsleder i länet där staten inte är huvudman.

Läs mer

JHT på Swedish Workshop

Swedish Workshop är Visit Swedens största internationella arrangemang. Ett unikt tillfälle för svensk besöksnäring att på plats i Sverige göra affärer med internationella researrangörer. I samband med Swedish Workshop arrangeras PreTours och PostTours för att visa upp Sverige, läs mer om vår PreTour i Lofsdalen. Jämtland Härjedalen Turism deltog som säljare och representerade regionen tack vare det pågående projektet Välkommen åter med 21 bokade möten.

Läs mer  

Kunskapsdag om export

17 nationer deltog i Swedish Workshop i Södertälje 2024 med sammanlagt ca 200 deltagare, varav 20 DMC (Destination Management Companies). Dagen innan den förbokade speed-datingen fick alla köpare träffas för en kunskapsdag om Sverige och JHT (via projektet Välkommen åter) med flera säljare fick en egen med tips och råd inför morgondagens möten.

Läs mer

Forbes besöker Vildmarksvägen

I Augusti 2024 kommer en amerikansk journalist för Forbes Travel Magazine att göra en längre resa genom Norden och passar då på att åka längs Vildmarksvägen för att uppleva “fjällvandring på fyra hjul”. Journalistresan planeras i samarbete mellan det pågående JHT-projektet Välkommen åter, Visit Sweden och Strömsunds kommun.

Läs mer

Trillevallen hos DIAMIR

Hösten 2023 genomfördes en FAM-trip (Familiarization trip=kännedomsresa) till Glösa, Trillevallen, Persåsen, Lofsdalen, Klövsjö och Östersund. Den har bland annat resulterat i att Diamir Erlebnisreisen nu erbjuder sina kunder en vistelse hos Trillevallens högfjällshotell.

Läs mer

Läs hela Jämtland Härjedalen Turism nyhetsbrev v21 2024

Skip to content