Jämtlandsfjällen. Foto: Niclas Vestefjell

JHT nyhetsbrev v23 2020

5 juni, 2020
Text: Anne Adsten, JHT
Fjällvandring i Jämtland Härjedalen. Foto: Niclas Vestefjell
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på google
Dela på linkedin
Dela på email

Ett glädjande besked om sverigeresor från och med 13 juni. En fortsatt positiv bild av Jämtland Härjedalen. Minus 80% kommersiella gästnätter i april 2020. Succé för utbildningen ”Turism Post Corona” och Guldgalan 2020.

Ett efterlängtat besked

Från och med den 13 juni bedöms symptomfria personer kunna resa i Sverige. Det meddelade statsminister Stefan Löfven på en pressträff som han höll tillsammans med vice statsminister Isabella Lövin, socialminister Lena Hallengren samt Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson. Läs mer

Regeringens meddelade om att upphäva den tidigare 2-timmarsregeln för resande inom Sverige innebär att de svenskar som planerat att besöka Jämtland Härjedalen kan göra verklighet av sina planer i sommar. Vid en undersökning under maj månad uppger 4% av de tillfrågade att de planerar en resa och hela 9 av 10 har en dröm om att någon gång besöka Jämtland HärjedalenLäs mer

”Ett överaskande besked för turismen”, Mats Forslund, VD JHT i Sveriges Radio P4. Läs mer

”Vi är grymt beroende av besöksnäringen”, Mats Forslund VD JHT (Besöksliv) Läs mer

Fortsatt positiv bild av Jämtland Härjedalen

Under maj 2020 genomfördes en kännedomsundersökning bland 1100 slumpvis utvalda svenskar. Undersökningen ger värdefull kunskap om vilken bild genomsnittssvensken har av Jämtland Härjedalen samt vilka aktiviteter som lockar sommar respektive vinter och önskningar kring besöksservice. 9 av 10 svarade att de någon gång önskar besöka Jämtland Härjedalen. Undersökningen ger ledtrådar till utformning av besöksservice, produktutveckling och marknadsföring.
Läs mer 

Minus 80% april 2020

De kommersiella gästnätterna i april minskade med 80% och Jämtland Härjedalen är den region som tagit mest stryk i Sverige. Tyngdpunkten kopplat till de stora vinterdestinationerna är uppenbar. Åre backade -94%, Vemdalen -90%, Funäs -79%, Lofsdalen -81%, medan Bydalsfjällen klarade sig lite lindrigare -40%. Även Östersund backade rejält med -73%. Riket som helhet landade på -69%.
Läs mer 

Succé för ”Turism Post Corona”

Utbildningen har bitvis över 180 deltagare inloggade samtidigt på förmiddagarna under totalt sex veckor. Bara det faktum att några av de deltagande turismföretagen inte tidigare använt sig av videokonferens har ökat den digitala kompetensen betydligt. I tillägg handlar utbildningen om företagande, marknadsföring och allmän turismkunskap.
Läs mer 

Guldgalan 2020

Att hylla företagsamheten är ännu viktigare i tuffare tider. Vi hoppas såklart att det även i år är möjligt att hålla en mäktig fest för att lyfta fram regionens duktiga företagare. Är det inte möjligt så är ambitionen att lyfta fram värdiga vinnare på annat sätt. Vi välkomnar nya förslag på modiga kandidater till Årets turismföretagare – hjältar som tar besöksnäringen ännu ett steg!
Läs mer 

Inbjudan

  • Visuell företagsekonomi för besöksnäringen (Almi + JHT)
    En kombination av seminarium och verktyg för att ge kunskap och förståelse för sambanden i företagets ekonomi. 16 juni kl 09.00-11.00.
    Läs mer

Läs hela JHT nyhetsbrev v23, 2020 här

Skip to content