Teres Gärdin 2023

JHT nyhetsbrev v23 2023

4 augusti, 2023
Text: Anne Adsten, JHT
Teres Gärdin VD Jämtland Härjedalen Turism. Foto: Jonas Herjeby

Sista nyhetsbrevet inför sommarsäsongen med sommarnyheter inför turismsommaren i Jämtland Härjedalen, viktiga rader för avgörandet kring vandringsledernas framtid, sammanfattning av dagen med tips om stöd och rådgivning för turismföretagare med utvecklingsidéer och nyheten att landshövdingen kommer att delta på Jämtland Härjedalen Turism:s Turismdag den 19e oktober.

Rader från VD

Vi önskar alla en strålande besökssommar med lagom mycket sol och blandat väder som gynnnar alla de verksamheter som pågår runt om i Jämtland Härjedalen, och resten av Sverige!

Hälsningar Teres Gärdin med personal

Sommarnyheter

Den nationella “Geopark Indalsälven” invigdes 17 juni och i samband med att 31 platser lyfts fram så invigdes även de nya spängerna i Döda fallet. En helt ny klätterpark öppnar för sommaren med en cykelpark i anslutning till lift vid Vemdalsskalet. Finrestaurangen Follingers vid Kojbyn utanför Rätan öppnar för sommaren inklusive bageri. Lofsdalen kompletterar med fler cykelleder liksom Åre som dessutom bygger en tillgänglig vandringsled på Åreskutans topp. Bland sommarens evenemang märks O-ringen i Åre, SM i Idioten, Outdoor Pride, Sommarfars i Föllinge och guldvaskning i Jänsmässholmen.

Läs mer

Vandringsledernas framtid

Vandringslederna på privat mark i Jämtland Härjedalen har stor betydelse för folkhälsan, inflyttning samt turism. I höst startar en turné för att höja kunskapen om vandringsledernas betydelse, öka kännedomen om det Nationella Ramverket för vandringsleder samt information om lokal och regional organisation.

Läs mer

Stöd & Rådgivning

Ett av spåren inom JHT:s projekt Besöksnäringens roll för regional utveckling 2.0 är att stärka regionens besöksnäringsaktörers konkurrenskraft genom att bland annat underlätta för dem att få finansiering och att lotsa de som har en idé. Därför genomfördes under våren två tillfällen på tema stöd och rådgivning där aktörer fick både information, handfasta tips och hjälp att utveckla sina tankar och idéer. Här är en sammanställning från träffarna.

Kom ihåg att anmäla er till Slutkonferens för projekt BRRU 2.0 29:e augusti

Läs mer

Landshövdingen kommer

Bland annat välkomnar vi Landshövding Marita Ljung som talar om besöksnäringens roll för länet vid Turismdagen 19 oktober. Representanter för politiska partier ger sin syn på hur vi på bästa sätt kan ge besöksnäringen utrymme att utvecklas som motor för regionen. Betydelsen av att böcker och film utspelar sig i länet och hur det påverkar till besök och i förlängningen inflyttning delges ur två perspektiv. Dessutom trender inom besöksnäring och varför vi aldrig får glömma att jobba hållbart.

Jämtland Härjedalen Turism delar inte bara ut det traditionella priset ”Årets turismföretagare” vid Turismdagen i höst. De två nya priserna är: “JHT:s hederspris” samt “Årets personlighet inom besöksnäringen”.

Anmälan är öppen med möjlighet att boka rum till specialpris på Copperhill Mountain Lodge (se kod i inbjudan via länken)

Läs mer 

Hela Jämtland Härjedalen Turism nyhetsbrev v23 2023

Skip to content