Infograf Jämtland Härjedalen 2023 års siffror

JHT nyhetsbrev v26 2024

27 juni, 2024
Text: Anne Adsten, JHT

Turismdagen Jämtland Härjedalen sker 17e oktober på Storlien Högfjällshotell, ny infograf med snabba fakta om turismen i Jämtland Härjedalen, anmälan öppen inför Exportdagen hösten 2024.

Vi på JHT önskar en trevlig sommar!

Nyhetsbrevet är åter vecka 33.

Glad sommar! 

Vi på Jämtland Härjedalen Turism önskar er en superhärlig sommar med många besökare och lagom fint väder. Väder som får våra besökare att vilja utforska både våra stora attraktioner och våra små, men inte desto mindre älskade och minnesvärda platser och aktiviteter. 

Vecka 33 återkommer nyhetsbrevet!

Hälsningar Teres Gärdin, Philip Kibsgård, Mia Wictor Lunde, Andreas Edholm, Johan Ericson, Jonas Herjeby, AnnMargret Emilsson och Anne Adsten.

Turismdagen 17 oktober

I år håller vi till på nyrenoverade Storlien Högfjällshotell. Programmet kommer att ge oss större insikt i tågtrafiken över gränsen, både från norska och svenska sidan. Vi kommer att få veta mer om framtidens attraktiva platser via Anna Österlund VD för Placebrander, höra det senaste om hur vi tillsammans marknadsför Sverige av VD för Visit Sweden, Susanne Andersson och så klart så kommer vi att få höra historien om hur Storlien Högfjällshotell väcktes ur sin Törnrosasömn. Säkra din plats (mail till Jämtland Härjedalen Turism) och passa på att boka rum (mail till hotellet) till specialpris före 31 augusti.

Läs mer  

Exportdag 24 september 

Dagen riktar sig till er som önskar fördjupa er kunskap om Export (att jobba med utländsk gäst) med fler diskussioner och interaktiva moment. Vi kommer bland annat att prata om trender inom export, prissättning, hur man landar en affär och bygger långsiktiga samarbeten. Vi kommer även att få lyssna till exempel på hur turismföretag i Jämtland Härjedalen jobbar och hur de lyckats hitta kanaler för att nå utländska gäster. Dagen är öppen för anmälan.

Läs mer

Ny infograf med snabba fakta om turismen i Jämtland Härjedalen

Nu finns en ny Infograf med 2023 års uppgifter om turismen i Jämtland Härjedalen för dig som till exempel vill lägga till en bild i en presentation. Infografen innehåller uppgifter om gästnätter, omsättning, sysselsättning samt även mjukare värden som besöksnäringen för med sig: levande bygd, attraktivitet, tillväxt, ökad inflyttning etc. Ladda ned som pdf via länk i artikeln.

Jämtland Härjedalen Turism:s publikation med 2023 års siffror finns fysiskt och digitalt från och med Turismdagen 17 oktober 2024. Här hittar du Fakta med siffror från 2022: Fakta om turismen i Jämtland Härjedalen

Läs mer

Sökord som trendar

Sökord som fortsatt trendar på Google – kopplat till resmålet Sverige – är bland annat spahotell, rundturer, restauranger och turistattraktioner. Tyskarna sticker ut med ett ökat intresse för storstäder, fiske och bed and breakfast, medan sökningar i Nederländerna ökat inom skidåkning och skidorter samt resor med familjen. (Visit Sweden)

Läs hela Jämtland Härjedalen Turism nyhetsbrev vecka 26 2024

Skip to content