Sandra Landén och Anne Adsten

JHT nyhetsbrev v36 2022

9 september, 2022
Text: Anne Adsten, JHT
Håkan Lundqvist ställer de svåra frågorna till Sandra Landén och Anne Adsten. Foto: Anne Adsten, JHT

Rader från JHT:s VD Teres Gärdin om att aktivt göra val. Bokningen öppen för årets upplaga av Turismdagen 17 oktober med utdelning av priset till Årets turismföretagare. Skistarmodellen, en utprovad metod för anställning av bland annat säsongspersonal. Ny podd med Sandra Landén och Anne Adsten om turismstatistik. JHT:s representanter har mött 45 reseagenter i USA. Gästnattsutveckling i Jämtland Härjedalen för juli 2022. Härjedalsmodellen är ett lokalt initiativ för att visa besöksnäringens betydelse för Härjedalens kommun. Några platser kvar vid JHTs ledarskapsutbildning och Bonda scannar – en genomlysning av företagets/organisationens digitala kanaler.

Rader från VD 

Vi väljer olika men kan vi enas om att välja!?

Jag ser det som en förmån att i mitt arbete möta politiker. Jag möter dom både på kommunal och regionalnivå såväl som nationell. Många av dom är deltidspolitiker med arbeten på sidan om sina politiska uppdrag.

Tidigt förstod jag att oavsett parti och ideologiska värderingar vill alla verkligen väl för vårt land, det är vägen fram som ter sig olika. Alldeles oavsett har jag en stor beundran till alla dom som väljer att bli politiker, vilket engagemang och vilken tid de flesta lägger ner, återigen… allt för att göra platsen, staden och landet till det bättre.

Läs mer 

Boka Turismdagen 17:e oktober 2022

En dag på Hotel Gamla Teatern i Östersund för besöksnäringen och dess betydelse för Jämtland Härjedalen. Årets tema är Innovation för att inspirera till vidare hållbar utveckling.

På programmet: Hot och möjligheter för besöksnäringen med Stefan Sjöstrand VD Skistar, Så rustar Visit Sweden för framtidens besökare med Åsa Stengel-Egrelius, To Infinity and Beyond med Robert Pettersson, Engcon och besöksnäringen med VD Krister Blomgren och Framtidens innovativa evenemang med Parasporten, Yran, Skidskytte och Storsjöcupen.

Prisutdelning av Årets Turismföretagare och middag på Arctura!

Läs mer

Ledarskapsutbildning – några platser kvar

JHT erbjuder via projektet Morgondagens medarbetare ett ledarskapsprogram med start 5:e oktober 2022 tillsammans med en av föreläsarna från JHT Ledarskapsdagen i våras, Simon Frindi från Lenzo, för att öka det goda ledarskapet i Jämtland Härjedalen. Utbildningen är gratis och vi har fortsatt några platser kvar – först till kvarn!

Läs mer 

Ny podd med Sandra Landén & Anne Adsten

Statistik kan vara så mycket mer än bara siffror på ett papper. Det här avsnittet av podcasten undersöker vikten av att kunna presentera fakta och hur det hänger ihop med JHT:s projekt Besöksnäringens roll för regional utveckling.

Kommersiella gästnätter, antal besökare och omsättning är traditionella siffror inom besöksnäringen. Men vad kan återvunna glasflaskor eller förskollärare säga om turismen i Jämtland Härjedalen? Och kan våra toalettbesök vara ett framtida verktyg för att se ytterligare mönster?

Läs mer 

Höstprogram: Examensdags

Passa på att få din digitala närvaro genomlyst med tips på hur just du och din organisation kan förtydliga ert erbjudande. Bonda ”Scannar dina kanaler” och ger dig riktade tips och råd kring hur just din organisation kan utveckla det digitala intrycket. FEM platser kvar!

I tillägg ges ett öppet kurstillfälle med temat ”Vässa erbjudandet” för att skapa attraktiva koncept som syns och hörs.

Samtliga tillfällen ges digitalt via Bonda som är upphandlade via JHTs projekt Den digitala transformationen.

Läs mer 

Möten med reseagenter i USA

Inom JHT:s interregprojekt Welcome! tillsammans med norska Trøndelag Reiseliv gjordes en resa till New York i augusti 2022. Under tre hektiska dagar utfördes träffar med inte mindre än 45 reseagenter tillsammans med Visit Sweden, Visit Norway & Finnair för att marknadsföra Jämtland Härjedalen och Trøndelag, Norge.

Läs mer

Skistarmodellen för rekrytering

Inom projektet ”Morgondagens medarbetare” har vi tittat närmare på olika modeller för kompetensförsörjning. I Jämtland Härjedalen består besöksnäringen i huvudsak av små- och medelstora företag. Skistar i Åre och Vemdalen fyller en viktig roll när det gäller rekrytering av personal totalt sett till länet eftersom deras rekryteringskampanjer gör att fler får upp ögonen för en säsong norrut.

Läs mer 

Härjedalsmodellen visar turismens omfattning

Det finns en mängd olika parametrar som tillsammans kan ge en bild av besöksnäringens roll för utveckling eller visa på förutsättningar för etablering, inflyttning och även kvarstanning – saker som medverkar till att människor känner att de vill bo kvar. Det handlar om attraktionskraft.

Med hjälp av bland annat gästnattsstatistik från JHT har Magnus Karlsson, Vemdalen och Mattias Sundt, Sveg tagit fram ett omfattande material som exempel på hur man kan beskriva turismens omfattning i Härjedalens kommun, en kommun som i hög grad är beroende av besöksnäringen.

Läs mer

Jämtland Härjedalen

  • Säsongsjobb i Jämtland Härjedalen – uppdaterade lediga platser & länkar till jobbsajter (JHT)
    Läs mer
  • Gästnattsutveckling för juli 2022 – kommersiella gästnätter i Jämtland Härjedalen
    Läs mer

Läs hela JHT:s nyhetsbrev v36 2022 här

Skip to content