Welcome projektledare 2022

JHT nyhetsbrev v39 2022

29 september, 2022
Text: Anne Adsten, JHT
Projektledargruppen för Welcome! 2022: Stine Teigen, Annika Honggard, Stina Stein och Jessica Thylin.

Rader från VD om kärleken till årstider. Turismdagen den 17:e oktober. Nytt podavsnitt om projektet i Bergs kommun för att bädda för att besöksnäring och rennäring ska utvecklas sida vid sida. Campingdagen 21 oktober. Slutredovisning av Interreg-projektet Welcome! och de färdiga digitala visningsresorna. Trangia kan vinna Stora Turismpriset i november. Två nya medarbetare: Johan Ericson och Philip Brodin Kibsgård samt höstens praktikant William Klemetz från Turism- och destinationsutvecklingsprogrammet vid Miun stärker upp JHT-teamet framöver. Samlingsartikel framtagen för dig som berättar om besöksnäringen i Jämtland Härjedalen. Ny omgång av Kompetensbarometern är på gång. Extra föreningsstämma med anledning av fyllnadsval och nyval av vice ordförande för JHT styrelse.

Rader från VD 

Alla nyanser av orange, Tomas Ledin och många frågetecken på det.

Älska hösten har blivit något slags begrepp, tycker ni inte? Att det liksom är vedertaget att vi ska älska just den här årstiden. Jag är själv med och bidrar till alla de färgglada bilder i alla nyanser av orange som läggs ut i våra sociala medier. Tända ljus, långa promenader sparkandes i löven, det är okej att dåsa framför burken under filten, och puttrande grytor på spisen som gärna får innehålla egenplockad svamp, men innebär inte hösten också ett uns av ledsamhet?

Läs mer 

Boka Turismdagen 17:e oktober 2022

En dag på Hotel Gamla Teatern i Östersund för besöksnäringen och dess betydelse för Jämtland Härjedalen. Årets tema är Innovation för att inspirera till vidare hållbar utveckling.

På programmet: Hot och möjligheter för besöksnäringen med Stefan Sjöstrand VD Skistar, Så rustar Visit Sweden för framtidens besökare med Åsa Stengel-Egrelius, To Infinity and Beyond med Robert Pettersson, Engcon och besöksnäringen med VD Krister Blomgren och Framtidens innovativa evenemang med Parasporten, Yran, Skidskytte och Storsjöcupen.

Prisutdelning av Årets Turismföretagare och middag på Arctura!

Läs mer

Pod: Besöksnäring och rennäring sida vid sida

Är det möjligt att hitta en modell för hur besöksnäring och rennäring kan fungera tillsammans? Det har ett projekt i Gräftåvallen undersökt genom att samla de berörda aktörerna och kartlagt vilka behov som finns. Mer om detta och socialt hållbarhetsarbete i det senaste podcast-avsnittet med projektledare för Bergs kommun, Daniel Wolf-Watz och Nicklas Johansson, ordförande i Tossåsens sameby samt Jonas Herjeby, JHT.

Läs mer 

Campingdagen 21 okt 

JHT tillsammans med Camping Mittsverige anordnar en särskild dag för campingföreträdare och turismstrateger/samordnare samt destinationsföreträdare för att lyfta hållbarhet, säkerhetsarbete, nyheter inom utformning och marknadsföring. Syftet med dagen är erfarenhetsutbyte och att inspirera fler att utveckla sin camping.

Läs mer 

Slutredovisning av projekt Welcome!

Interregprojektet Welcome! startades den 1 januari 2019 med slutdatum efter förlängning den 30:e september 2022 med många vunna erfarenheter, inte minst med tanke på exportarbete under en pågående pandemi.

Läs mer 

Äntligen är de digitala visningsresorna helt färdigställda! 

Läs mer 

Digital visningsresa: ”Citybreaks över gränsen” Trondheim och Östersund

Digital visningsresa: ”High end resenären med ett kulturintresse” Funäsdalen och Røros

Trangia kan vinna Stora Turismpriset

Varje år sedan 29 år tillbaka, delas Stora Turismpriset ut till aktörer som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till utvecklingen av svensk besöksnäring. Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman. Jämtland Härjedalens kandidat utses av Jämtland Härjedalen Turism och är fjolårets vinnare av priset Årets Turismföretagare i Jämtland Härjedalen: Trangia.

Läs mer

Samtliga nominerade till Stora Turismpriset 2022 (Tillväxtverket)

Nya medarbetare hos JHT

Vi välkomnar två nya medarbetare inom JHT:s projekt Besöksnäringens roll för regional utveckling: Johan Ericson och Philip Brodin Kibsgård. De kommer att titta närmare på besöksnäringsföretagens vardag och utmaningar för en sammanfattande inventering.
Läs mer  om Johan Ericson
Läs mer  om Philip Brodin Kibsgård

I tillägg har JHT en extra resurs i höst i form av William Klemetz från Turism- och destinationsutvecklingsprogrammet vid MIUN.

Läs mer om William Klemetz

Morgondagens medarbetare

Besöksnäringen i Jämtland Härjedalen omfattar ca 100 olika jobb. För att bättre beskriva hur det är att jobba inom turism så finns goda exempel i form av filmer och porträtt framtagna för dig som vill bidra till att lyfta branschen i olika sammanhang.

  • Länk till film om Emma Thalin: trivs med jobbet vid Skoterhuset i Lofsdalen som innebär uthyrning av boende, skoteruthyrning och restaurangverksamhet och honn älskar att kunna sätta på sig skidorna på lediga stunder. Filmen är 50 sekunder.

Är du studie- och yrkesvägledare, lärare, turismstrateg eller destinationsföreträdare?
Här hittar du en Samlingsartikel för dig som vill berätta om besöksnäringen i regionen

Är du turismföretagare i Jämtland Härjedalen?
Vi lanserar nu en ny omgång av kompetensbarometern för att få bättre koll på vilken typ av kompetens som våra turismföretagare söker på arbetsmarknaden. Välkommen att delta för en bättre kunskapsgrund.

Extra föreningsstämma JHT i samband med Turismdagen (JHT)
Läs mer

 

Se hela JHT nyhetsbrev v39 här

Skip to content