Emma Bergstrand Krokom

JHT nyhetsbrev v39

30 september, 2021
Text: Anne Adsten, JHT
Emma Bergstrand på vandring i Offerdal. Hon är ny turismsamordnare i Krokom.
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Rader om tillgänglighet från JHTs VD, Baylan gästar Turismdagen i Klövsjö 18e oktober, filmporträtt av Peter Ekholm – transportlösningarnas mästare, Emma samordnar turismen i Krokom, ny pod med Mathias Fredriksson denna gång och information om höstens utbildningar inom digital kommunikation.

Rader från VD

Är vi så tillgänglig som vi tror eller kan en tröskel vara stor nog?

Förra veckan fick jag möjligheten att prova på Para-Hockey. För det har ni väl koll på att World Para Ice Hockey Championships har gått av stapeln i Östersund, en samordning av fem Paralympiska vinteridrotter i en och samma region (Jämtland Härjedalen) fram till 2023. Totalt kommer arrangemangen inom ramen för detta ses av ca 80 miljoner tv-tittare världen över. Vad visar vi då upp?

Läs mer

Följ oss gärna via vårt Instagramkonto @jhturism

  • Teres Gärdin om SJs förändringar – ”Det är en välkommen förändring” (SVT)
    Läs mer

Baylan till Turismdagen

Vi är mycket stolta över att få välkomna Ibrahim Baylan, Sveriges Näringsminister, vid kommande Turismdagen den 18 oktober i Klövsjö med tema Ledarskap. Baylan medverkar digitalt och kommer att berätta om den nya strategin för besöksnäringen inklusive de mål som kommer att lanseras i dagarna kring Turismdagen.

Turismdagen arrangeras av JHTs projekt Morgondagens medarbetare med ETOUR och Visita som Co-hosts. Projektet Morgondagens medarbetare finansieras av EUs Regionala utvecklingsfond och Region Jämtland Härjedalen.

Läs mer 

Anmäl dig till Turismdagen (5 platser kvar)

Emma samordnar turismen i Krokom

Vi hittade ett hus på Blocket. Det var så det började. En gråruggig novembermorgon åkte vi för att titta på ett stort och väldigt gammalt hus på en plats vi aldrig tidigare besökt. Egentligen för stort och det hade stått orört i minst 30 år. Jag var gravid och spydde i buskarna. Men utsikten och känslan sa oss att det här var vårt. Bygden var vaken och levande. Det fanns skola, affär och slalombacke. Fjällen syntes i horisonten. Vi flyttade hit. Till lilla Söderåsen i Offerdals socken, Krokoms kommun.

Läs mer

Transportlösningarnas mästare

Peter Ekholm har lång erfarenhet inom besöksnäringen och intresserade sig tidigt för hur gästerna tar sig både till besöksdestinationer och mellan anläggningar inom destinationer. Han har bland annat drivit egen taxiverksamhet och var en av huvudpersonerna som startade Snötåget till Vemdalen. Det ledde honom vidare till arbetet som vd för Inlandsbanan där han arbetade vid inspelningstillfället av det här personporträttet. Peter är övertygad om att framtidens gäst kommer att se till helheten och välja klimatsmarta transportlösningar.

Porträttet är framtaget via JHTs projekt Morgondagens medarbetare med finansiering från EUs Regionala utvecklingsfond och Region Jämtland Härjedalen.

Läs mer

Bondaeffekten för en genomsyn av ditt företags kommunikation

Under hösten 2021 finns möjlighet att delta i en grundkurs i digital kommunikation med Bonda by Tekla. Utbildningen sker i workshopformat via digitala mötesplattformen Zoom under fyra halvdagar. Inspirations-case, varvas med Bondas strategiska verktyg som gör att deltagaren verkligen jobbar igenom företagets kommunikation.

Läs mer

Höstprogram Digital kommunikation

I tillägg arrangerar JHT via projektet Den digitala transformationen ett antal korta morgonföreläsningar med teman som önskats av besöksnäringen i Jämtland Härjedalen: Google My Business, LinkedIn för besöksnäringen, fördjupning Instagram och facebook, TikTok för besöksnäringen, filma med mobilen etc.
Bondaeffekten och hela höstprogrammet är möjligt tack vare finansiering av projektet Den digitala transformationen av EUs Regionala utvecklingsfond och Region Jämtland Härjedalen.

Läs mer 

Pod: Mathias Fredriksson gillar utveckling

Mathias berättar i avsnittet sin syn på utveckling kontra avveckling, han delar även med sig sina tankar om hur Östersund skulle kunna locka än mer besöksnäring till bland annat skidstadion. Vad har han själv för smultronställen i Jämtland/Härjedalen och vad tycker han är regionens konkurrensfördelar gentemot resten av Sverige.

Podden har skapats tack vare projektet Besöksnäringens roll för regional utveckling som finansieras av EUs Regionala utvecklingsfond och Region Jämtland Härjedalen.

Läs mer 

 

Se hela JHT nyhetsbrev v39

Skip to content