Robert Falk

JHT nyhetsbrev v42 2022

22 oktober, 2022
Text: Anne Adsten JHT
Robert Falk på Ragunda kommun gästar podstudion. Foto: Håkan Lundqvist

Åre Destination är Årets Turismföretagare! Nya poddar: Turismsamordnare Robert Falk i Ragunda kommun berättar om nya satsningar på vanndringsleder och Ragunda som Geopark samt Bosse Svensson, ordf JHT, och Teres Gärdin, JHT:s VD talar om att vi behöver prata med gemensam röst.

Dessutom nya filmen Jämtlandsmodellen, som på ett lättsamt sätt förklarar besöksnäringens roll för regional utveckling i Jämtland Härjedalen och så klart nya “Rader från VD”.

Rader från VD 

Mod krävs för att vara innovativ, men ibland är man modig utan att veta om det.

I måndags genomförde vi på Jämtland Härjedalen Turism för andra året i rad ”Turismdagen” i egen regi. I år var scenen Destination Östersund som visade upp sig från sin allra finaste sida.

Läs mer 

Åre Destination är årets turismföretagare

”Affärsmässighet, gemenskap och trygghet präglar årets vinnare. Ständigt nya utmaningar leder till moderna lösningar där organisationen aktivt motiverar andra aktörer att göra sitt bästa, ta ansvar och utvecklas. Genom smart management skapas kreativa lösningar för hela destinationens bästa med hänsyn till ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet. Företaget är en aktiv part i utvecklingen av besöksnäringen som helhet, både i regionen och nationellt, där de frikostigt delar med sig av innovativa lösningar.

Med värdskapet i fokus är destinationen i dag i högsta grad en året-runt-destination i världsklass.

Vinnare är Åre Destination

Läs mer

Film: Jämtlandsmodellen – Turismens betydelse för Jämtland Härjedalen 

I Jämtland Härjedalen är besöksnäringen en viktig basnäring för utveckling och tillväxt, som skapar arbetstillfällen och skatteintäkter, bidrar till attraktivitet och medverkar till inflyttning och integration. Turismen i vår region skapar både hårda och mjuka värden för oss som bor här och för våra besökare.

Den här filmen är ett verktyg för att belysa just detta.

Läs mer och se filmen här

Pod: Ragunda – levande döda fall och stora möjligheter med Robert Falk

Podstudion gästas i det här avsnittet av Robert Falk på Ragunda kommun. Han berättar om nya vandringsleder, naturkatastrofen som blev en besöksanledning och vilka möjligheter som finns i kommunen. Detta och mycket mer i podcasten som lyfter allas vårt favoritämne – Besöksnäringens roll för regional utveckling.

Läs mer 

Pod: Vi måste vara en gemensam röst – Bosse Svensson & Teres Gärdin 

Har du någonsin undrat vad det egentligen är JHT gör och vad det innebär att företräda en hel region? Då hittar du många svar i det här avsnittet av podcasten där Bosse Svensson, ordförande, och Teres Gärdin, vd på JHT, pratar om organisationens roll och utmaningar.

Läs mer 

Läs hela JHT:s nyhetsbrev v42 2022 inklusive omvärldsbevakning här

Skip to content