Terese Bengard. Foto: Martin Johansson

JHT nyhetsbrev v45

12 november, 2021
Text: Anne Adsten, JHT
Terese Bengard. Foto: Martin Johansson
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Rader från VD om att göra ett första välkomnande intryck, t ex när Världscupen i skidskytte kommer till regionen. Inbjudan till speed date för företagare som söker anställda inför kommande säsong och arbetssökande den 25e november på Storsjöteatern. JHT tittar på att hitta kompletterande mätmetoder inom besöksnäringen – läs om hur ICA kan hjälpa till, trafikmätningar och mätningar via vatten och avlopp som MIRANDA projektet vid Högskolan i Dalarna handlar om. Ett nytt podavsnitt med Therese Bengard handlar om besöksnäringen kan vara räddningen för en levande landsbygd. JHT ger två olika kurser i att filma med mobilen – de ges gratis eftersom vi önskar att fler sprider rörlig media i sina kanaler. Dessutom Gästnattsstatistik augusti och september, ett planeringsverktyg i form av en lista över de större evenemangen 2022 och ett inslag om turismstudenter som besöker JHT.

Rader från VD

Har man en andra chans att göra ett första intryck, och är en gång för mycket när det kommer till dåligt bemötande?

Om några veckor går världscupspremiären för skidskyttet av stapeln i Östersund, en möjlighet inte bara för staden utan för hela vår region att idka gott värdskap.

I skrivande stund har jag precis fått äran att främst tacka alla de hundratals volontärer som inte bara klär på sig IBUs logga utan hela vår regions.

Läs mer

Följ oss gärna via vårt Instagramkonto @jhturism

Rekryteringsträff – Speed date 25 nov

Jämtland Härjedalens hotell och restauranger har stora rekryteringsbehov, därför arrangerar vi en träff mellan arbetssökande och arbetsgivare i form av en informationsträff med speed date på Storsjöteatern på eftermiddagen den 25e november via JHTs projekt Morgondagens medarbetare i samarbete med Region Jämtland Härjedalen, Lärcentrum, Lernia och Jämtlands Gymnasium samt Destination Östersund och Visita.

Läs mer 

Nya mätmetoder för turism

I projektet Besöksnäringens roll för regional utveckling finns en del där vi tittar på nya metoder för att beskriva besöksnäringens omfattning. Bland annat har vi undersökt möjligheter via ICA och tittat närmare på MIRANDA-projektet hos högskolan i Dalarna med bl a försök att mäta turism via Vatten och avloppshanteringen. I tillägg har vi tittat närmare på möjligheter till utökad trafikmätning via Trafikia.

Läs mer – Kan ICA hjälpa till
Läs mer – Trafikmätning
Läs mer – MIRANDA projektet: bl a VA-mätningar

Pod: Therese Bengard – får besöksnäringen hela Sverige att leva?

Terese Bengard jobbar som verksamhetschef för organisationen ”Hela Sverige ska leva”, hon är hemmahörandes i Ragunda och vill inte bo någon annanstans. Terese pratar om hur viktig besöksnäringen är för att hela Sverige ska kunna leva, allt ifrån ankrace till stora kulturella evenemang i anslutning till glesbygdsområden.

Läs mer

600 lyssningar på JHT pod

Vi är nu uppe i 600 lyssningar på JHTs poddar vilket tyder på att innehållet är viktigt och relevant. I artikeln hittar du hela listan över tidigare podavsnitt.

Läs mer

Poddarna är framtagna inom JHTs projekt Besöksnäringens roll för regional utveckling med stöd från EUs Regionala utvecklingsfond och Region Jämtland Härjedalen.

Webkurser: Filma med mobilen – gratis

Eftersom vi vet att rörligt media prioriteras högre i sociala kanaler så känner vi att det är extra viktigt att så många som möjligt vet hur man gör och vågar lägga ut film. Därav kommer två olika kurser i att filma med mobilen. Gå gärna båda kurserna om du har möjlighet. Hela höstprogrammet inom projektet är möjligt tack vare finansiering av projektet Den digitala transformationen av EUs Regionala utvecklingsfond och Region Jämtland Härjedalen.

Läs mer – Filma med mobilen med Sara Gärdegård via Always on Media
Läs mer – Filma med mobilen med Johanna Thofelt, Adeprimo

Höstprogram Digital kommunikation

I tillägg arrangerar JHT via projektet Den digitala transformationen ett antal korta morgonföreläsningar via ett Höstprogram med teman som önskats av besöksnäringen i Jämtland Härjedalen: Google My Business, LinkedIn för besöksnäringen, fördjupning Instagram och facebook, TikTok för besöksnäringen, filma med mobilen etc.

Jämtland Härjedalen

Jämtland Härjedalen Turism

 • Större evenemang i Jämtland Härjedalen – ett planeringsverktyg (JHT)
  Läs mer
 • Gästnattsutveckling i Jämtland Härjedalen augusti 2021
  Läs mer
 • Gästnattsutveckling i Jämtland Härjedalen september 2021
  Läs mer
 • Marcus Ståhls samlade insikter från Turismdagen i Jämtland Härjedalen (Turismnytt)
  Läs mer
 • Turismstudenter på besök hos JHT
  Läs mer

Läs hela JHT nyhetsbrev v45 här

Skip to content