Alexandra Lundgren Isak Nordqvist

JHT nyhetsbrev v49 2020

7 december, 2020
Text: Anne Adsten, JHT
Alexandra Lundgren är platschef vid STF Blåhammarens fjällstation. Foto: Isak Nordqvist
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Om vad det krävs för att jobba på STFs högst belägna fjällstation med platschefen Alexandra Lundgren, Kompetensbarometern tar pulsen på besöksnäringens efterfrågan på kompetens just nu, ny reseguide på gång för Jämtland Härjedalen, Marcus Ståhl gör en pedagogisk filmning för att vi alla ska kunna ta till oss Google Analytics och en film om att kombinera jobb och utbildning vid Campus Åre.

Fjällvärden Alexandra

Alexandra Lundgren berättar om livet som fjällvärd och platschef på STFs högst belägna fjällstation Blåhammaren. Ett unikt läge och samtidigt en arbetsplats för upp till 20 personer, som servar gäster och håller stationen igång. Artikeln är en del i en porträttserie inom JHTs projekt Morgondagens medarbetare.

Läs mer

Kompetensbarometern höst 2020

De närmaste tre åren har besöksnäringsföretagen störst behov av att rekrytera kockar och restaurangpersonal. Därefter har man behov av att höja kompetensen inom marknadsföring, sälj, ekonomi/administration, guider och social kompetens.

Läs mer

Reseguide – Svemester edition

Sommaren 2020 blev intresset för att Hemestra/Svemestra särskilt tydligt. Turistinformatörerna i regionen upplevde att många besökare saknade tidigare erfarenhet av området, friluftsliv, att vistas till fjälls och om Allemansrätten. Tillsammans beslutade därför gruppen av Turistinformatörer via JHTs projekt Framtidens besöksservice att ta fram en reseguide för Jämtland Härjedalen. Reseguiden trycks idag 3e december.

Läs mer 

Marcus Ståhl om Google Analytics

Marcus Ståhl spelar in från sin skärm för att ingående visa hur du enklast hittar uppgifter för att kunna mäta dina digitala insatser. Får du valuta för insatt tid?
Följ länken och använd lösenordet jht – tillgängligt (t o m 4 feb 2021) för tips om hur du bättre designar din kommunikation för att passa in i momenten.
Läs mer om tipsen – en del i JHTs projekt Den digitala transformationen

Ring en vän

När du deltagit i föreläsningar och försökt läsa dig fram till hur du ska göra, men kan fortfarande inte riktigt få till din digitala kommunikation så som du föreställt dig. Eller du har svårt att se vilken väg du ska gå i djungeln av olika digitala kanalval. Då finns funktionen ”Ring en vän” för dig som är turismföretagare i Jämtland Härjedalen via JHTs projekt Den digitala transformationen. Välj mellan Marcus & Marcus, Eldh eller Ståhl i efternamn…
Läs mer

Kombinera jobb & utbildning

Campus Åre erbjuder flera olika möjligheter till fördjupad kunskap inom skidläraryrket, som vildmarksguide, inom fjällsäkerhet eller inom event och via Lärcentrum kan du i tillägg studera på distans mot det universitet, högskola eller yrkeshögskola som du valt. Studera mellan säsongsjobb eller vid sidan av ditt arbete. Möt Kicki Eriksson och Philip Harlaut, Åreguiderna m fl som presenterar verksamheten i ett inslag.

Läs mer 

Läs hela nyhetsbrevet v49 2020 här

Skip to content