Personalen på JHT december 2022. Foto: William Klemetz

JHT nyhetsbrev v50 2022

15 december, 2022
Text: Anne Adsten, JHT
Foto: William Klemetz, praktikant JHT

God jul från oss på JHT. Ny pod med Micke Jonsson VD för Destination Östersund “Alla gynnas av samverkan”. JHT har beviljats ett nytt projekt med start 1 januari 2023; Välkommen åter. Inventering av turismaktörer i Ragunda. Inbjudan till workshop om organisering av vandringsleder. Save the date: Workshop kring Framtidens kompetensattraktion. JHT:s vårprogram med preliminära datum. Gästnattsstatistiken för Jämtland Härjedalen visar +2% för oktober 2022 jämfört med oktober 2021.

God jul från oss på JHT!

Vi, hela gänget på Jämtland Härjedalen Turism vill önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.
Vi ser fram emot 2023 där vi fortsatt tillsammans kommer skapa nytta och utveckling för besöksnäringen.

Pod: “Alla gynnas av samverkan” – Micke Jonsson

Östersund står starkt i konkurrensen från evenemang både i Sverige och internationellt. I det här avsnittet av Jämtland Härjedalen Turisms podcast gästas vi av Mikael Jonsson, vd på Destination Östersund med samtal om besökare, inflyttning, lokalbefolkning och besöksnäringen som både plats- och samhällsutvecklare för hela regionen.

Läs mer

Nytt projekt: Välkommen åter

Ett nytt projekt har beviljats för Jämtland Härjedalen Turism med start första januari 2023. Projektmålen handlar om att underlätta för små och medelstora turismföretag att finnas tillgängliga för en internationell målgrupp.

Läs mer

Inventering av turismaktörer i Ragunda

Inom projektet Besöksnäringens roll för regional utveckling 2.0 gör vi en inventering av aktörer inom natur- och kulturturism samt campingar och ställplatser i Jämtland Härjedalen. Arbetet fortsätter under våren, men en första sammanställning för Ragunda kommun börjar ta form.

Läs mer 

Save the date: Workshop kompetensattraktion

Kompetensförsörjning är en av Jämtland Härjedalens största utmaningar idag. Vi ser ett behov av ökad samverkan mellan aktörer som arbetar med kompetensattraktion för gemensam struktur och långsiktig strategi. Helt enkelt; Hur får vi fler med efterfrågad kompetens att flytta till Jämtland Härjedalen?

Tillsammans med Region Jämtland Härjedalens projekt “En attraktiv region” och Handelskammaren Mittsverige bjuder JHT via projektet Morgondagens medarbetare in till en kreativ dag där vi diskuterar framtidens arbetsmodell för en mer samlad kompetensförsörjning.

1:a februari 2023: Framtidens kompetensattraktion i Jämtland Härjedalen

Läs mer 

Vårprogram JHT Academy 

Preliminärt program för seminarier, workshops och temadagar inom JHT:s pågående projekt samt basverksamhet våren 2023. Med reservation för ändringar.

Läs mer 

Workshop: Organisering av vandringsleder

Vid workshopen den 23 januari 2023 informerar vi om projektet och vad som ingår i det nationella ramverket för organisering av vandringsleder. Ramverket kommer att vara en förutsättning för att erhålla framtida medel för ledutveckling.

Läs mer 

Gästnätter i oktober 2022 +2%

Oktobersiffrorna som beskriver de kommersiella gästnätterna i Jämtland Härjedalen visar en liten ökning +2 170 gn (+2%) jämfört med 2021. Det ska ses med tanke på att 2021 var ett  mycket bra år för regionen. Jämfört med oktober 2019 (före pandemin) innebär årets siffror för oktober en ökning med +16%.

Läs mer 

Läs hela JHT nyhetsbrev v50 2022

Skip to content