Latti Östlund pistmaskin Mats Lind

JHT nyhetsbrev v51

18 december, 2020
Text: Anne Adsten, JHT
Foto: Mats Lind

Porträttet: Experten på spårläggning – Latti Östlund i Vålådalen, uppdatering JHT Master Plan Turism Post Corona, nytt JHT-projekt: Besöksnäringens betydelse för regional utveckling 2.0, gästnattsstatistiken visar +14% för oktober i Jämtland Härjedalen och presentationer från Kompetensforum med evenemangsfokus den 4e december 2020.

Spårexperten Latti

En doldis för många, men inom sitt gebit är han en välkänd profil. Latti Östlund är flitigt anlitad vid skidtävlingar runt om i Europa för sin expertis kring spårläggning. Sedan nästan 40 år har han sin fasta punkt på Vålådalens Fjällstation, som arenachef och motor för utomhusverksamheten.
Artikeln är en del i en porträttserie inom JHTs projekt Morgondagens medarbetare.

Läs mer

Uppdatering: JHT Masterplan

Som vi berättat tidigare så antog JHT:s styrelse i juni en Masterplan Turism Post Corona. I arbetet med masterplanen valdes ett scenario som bygger på relativt långtgående konsekvenser av pandemin vilket tyvärr också besannats. Här kommer en uppdatering kring läget.

Läs mer

Nytt JHT projekt: Besöksnäringens roll för regional utveckling 2.0

Projektet innehåller fem huvudaktiviteter där merparten av arbetet kommer att utgå från en fördjupad förståelse av hur trender, omvärld och marknadens efterfrågan påverkas i en situation som den vi nu upplever. Med stöd i det ska sedan resurser läggas på frågor som innovativ produktutveckling, investeringsfrämjande och finansieringsfrågor, utveckling av nya och starkare affärsmodeller samt på hur vi på ett långsiktigt hållbart sätt kan fortsätta bjuda in våra gäster till att njuta av vår natur och vårt kulturarv.

Läs mer 

Marcus Ståhl: Mall för digital strategi

Med en strategi är det enklare att veta om du är på den väg du tänkte att du skulle följa och det blir oxå lättare att utvärdera vad som fungerade eller inte och hur du i fortsättningen ska vinkla din strategi för att bättre nå dina mål.
Följ länken och använd lösenordet jht – tillgängligt (t o m 4 feb 2021) för tips om hur du bättre designar din kommunikation för att passa in i momenten.
Läs mer om tipsen – en del i JHTs projekt Den digitala transformationen

Ring en vän

När du deltagit i föreläsningar och försökt läsa dig fram till hur du ska göra, men kan fortfarande inte riktigt få till din digitala kommunikation så som du föreställt dig. Eller du har svårt att se vilken väg du ska gå i djungeln av olika digitala kanalval. Då finns funktionen ”Ring en vän” för dig som är turismföretagare i Jämtland Härjedalen via JHTs projekt Den digitala transformationen. Välj mellan Marcus & Marcus, Eldh eller Ståhl i efternamn…

Läs mer

GN-statistik oktober +14%

Jämtland Härjedalen uppvisar positiva gästnattssiffror för oktober, totalt +14% gästnätter i kommersiellt boende. Flertalet kommuner/destinationer går plus.

Läs mer 

Presentationer: Kompetensforum 4e dec 2020

Forumet lyfte fram vikten av omvärldsbevakning och att hela tiden följa med i utvecklingen kring vad framtidens evenemangsgäster önskar, vilken kompetens vi behöver för att möta efterfrågan och i sin tur hur vi rekryterar, introducerar och underhåller intresset hos medarbetare vid evenemang därefter. Programmet hade störst fokus inför vintern, men tar även upp generella frågor som uppkommer kring att skapa evenemang med olika förutsättningar.

Läs mer 

JHT önskar God Jul & Gott Nytt År!

– Med en gåva till unicef för alla barn.
Nästa Nyhetsbrev kommer i januari 2021.

Se hela JHT nyhetsbrev v51 här

Skip to content