Teres Gärdin VD Jämtland Härjedalen Turism

JHT Nyhetsbrev v6 2021

12 februari, 2021
Text: Anne Adsten, JHT
Teres Gärdin VD Jämtland Härjedalen Turism. Foto: Anne Adsten

Rader från JHTs nya VD Teres Gärdin, porträtt av Titti Rodling VD på SLAO, Diös välkomnar studentmedarbetare, slutrapport av JHTs projekt Framtidens besöksservice, Epic Trails rullar vidare och sänds till 90 miljoner hushåll, anteckningar från workshop i JHTs projekt Morgondagens medarbetare samt preliminära helårsresultat för kommersiella gästnätter i Jämtland Härjedalen.

Rader från VD

“Det har snart gått två veckor i min nya roll här på JHT. Efter första veckan blev mitt fredagsmys kortare än barnens, efter dagar fyllda av intryck, lärdom och en drös av frågor från min sida. Så klart massor att sätta mig in i och förstå, men också massor av möjligheter att imponeras av det som tidigare gjorts och den enorma kompetens som mina kollegor besitter”, skriver Teres Gärdin VD för JHT.

Läs mer

Följ oss gärna på vårt nya Instagramkonto @jhturism

Skidåkning ska vara för alla

”Skidåkning får aldrig bli en exklusiv företeelse, den ska vara för alla”. Det säger Titti Rodling som är vd på SLAO (Svenska skidanläggningars organisation) sedan fyra år och har ägnat större delen av sitt liv åt att både utöva och förbättra förutsättningarna för skidåkning.

Artikeln är en del i en porträttserie inom JHTs projekt Morgondagens medarbetare.

Läs mer

Diös välkomnar studentmedarbetare

Jämtland Härjedalen Turisms projekt Morgondagens medarbetare 2.0 nominerades hösten 2020 till priset Årets studentfavorit på Guldgalan i Östersund och slogs på mållinjen av fastighetsbolaget DIÖS. Bolaget är i högsta grad en del av besöksnäringen med förvärv, förädling och förvaltning av fastigheter som omfattar och påverkas av turistisk verksamhet i och omkring fastigheterna.

Läs mer 

Så fixar du bästa praktikplatsen
Tips för praktikanordnare

Ring en vän

När du deltagit i föreläsningar och försökt läsa dig fram till hur du ska göra, men kan fortfarande inte riktigt få till din digitala kommunikation så som du föreställt dig. Eller du har svårt att se vilken väg du ska gå i djungeln av olika digitala kanalval. Då finns funktionen ”Ring en vän” för dig som är turismföretagare i Jämtland Härjedalen via JHTs projekt Den digitala transformationen. Välj mellan Marcus & Marcus, Eldh eller Ståhl i efternamn…

Läs mer

Slutrapport Framtidens besöksservice

De uttalanden som kommit in från projektdeltagarna visar att de känner att de fått en bra kunskapsgrund via projektet. Särskilt värdefullt har de många studiebesök varit som genomförts via projektet. De har medfört att deltagarna nu har en vid syn på hur besöksservice kan se ut och organiseras. Via gästundersökningar och en kännedomsundersökning som genomförts inom projektet vet vi också att insatserna i projektet uppskattats av våra gäster.

Läs mer 

Epic Trails rullar vidare

Epic Trails episod från Jämtland Härjedalen rullar vidare och finns 2021 tillgängligt för 90 miljoner hushåll i USA.

Läs mer 

Workshop Swetourgruppen

28e januari 2021 hölls en workshop för att redogöra för resultat från projektets första år och dra upp vidare riktlinjer för det kommande året och diskutera framtida yrkeskategorier inom besöksnäring samt samverkan mellan näringsliv och utbildningsväsende.

Läs mer 

Preliminärt helårsresultat

De preliminära helårssiffrorna visar -45% och översatt i antal förlorade kommersiella gästnätter motsvarar det 215 000 färre gästnätter i Jämtland Härjedalen, varav den norska marknaden står för ungefär 100 000 av de förlorade gästnätterna.

Läs mer 

 

Läs hela JHT nyhetsbrev v6 2021 här

Skip to content