Rickard Hallström JHT

JHT nyhetsbrev v8 2022

25 februari, 2022
Text: Anne Adsten, JHT
Rickard Hallström är ny projektledare hos JHT. Foto: Privat
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Rader från VD om nationella transportplanen och skulden till naturen. Rickard Hallström ny projektledare hos JHT. Så bidrar JHT till kompetensförsörjning tack vare projektet Morgondagens medarbetare. Fortsatt Welcome! till Jämtland Härjedalen och Trøndelag. För första gången har lavintekniker utbildats med särskild snöskoterkompetens. Mittuniversitetets turismstudenter har gjort en översyn av regionens destinationer i fråga om hållbarhet. Jämtland Härjedalens miljö och klimatråd har skrivit om hur vi i regionen samverkar på temat. Gästnattsstatistiken för Jämtland Härjedalen i december 2021 visar +21%.

Rader från VD

Tillväxtregion men inte när slantarna ska fördelas & Hur mycket kredit är naturen beredd att ge oss?

Vår region är en av tre tillväxtregioner i Norrland men den enda regionen som inte har något nytt namngivet objekt i den nationella transportplanen. Jämtland Härjedalen är den enda regionen i landet där Tillväxtverket pekar ut bristen av infrastruktur som det enskilt största hindret för fortsatt tillväxt och givetvis finns vi, JHT, med i fronten för en förändring.

Läs mer

Teres Gärdin, VD JHT, står även bakom den gemensamma skrivelsen från Miljö & Klimatrådet Jämtlands län: ”I Jämtlands län arbetar vi tillsammans för klimatet & vår miljö”
Läs mer

Rickard Hallström är ny på JHT

”Enligt mig finns inget roligare än att få vara med och utveckla den här fantastiska regionen Jämtland Härjedalen, inte minst med tanke på vår starka besöksnäring. Tankesträckan blev kort när möjligheten dök upp att få jobba som projektledare för JHTs ”Besöksnäringens roll för regional utveckling 2.0” och jag hoppas att vi kommer att hitta många nya utvecklingsvägar framåt.”, säger Rickard Hallström.

Läs mer 

Så bidrar JHT till kompetensförsörjningen

JHTs projekt Morgondagens medarbetare har nu pågått i två år. Efter en i det närmaste panikartad start med en blixtinsatt utbildning som fick namnet ”Turism Post Corona”, för företagare som stod utan gäster vid pandemins utbrott har verksamheten så småningom övergått till ett mer strukturerat arbete. Projektet utgår ifrån de 12 behov och prioriteringar i form av de fyra huvudaktiviteter som kom fram i förstudien till projektet.

Läs mer

Fortsatt Welcome! till Jämtland Härjedalen & Trøndelag

Pandemin fick projektägarna i Interreg-projektet Welcome! på båda sidan om gränsen att se digitala pressresor som ett komplement och nu när världen börjar öppna upp så kommer projektet att företräda det gemensamma området även vid fysiska mässor. Arbetsgrupperna som formerats inom projektet är en viktig del av arbetet vidare, även efter projektavslut.

Läs mer 

Lavintekniker med snöskoterkompetens

Under förra vintern utbildades och examinerades för första gången åtta erfarna snöskoteråkare till lavintekniker. Detta för att prognoserna i framtiden ska förbättras utifrån snöskoteråkares perspektiv och tanken är att prognosområdena på sikt ska bli flera i områden där snöskoteråkningen är mer frekvent.

Läs mer 

Turismstudenter granskar destinationernas hållbarhet

Mittuniversitetets förstaårsstudenter inom Turismprogrammet fick i början av året i uppgift att fördjupa sig i Global Sustainable Tourism Councils kriterier för hållbar destinationsutveckling. De fick därefter i uppgift att applicera dessa kriterier på Jämtland Härjedalens destinationer i samarbete med JHT och inom ramen av projektet Besöksnäringens roll för regional utveckling 2.0.

Läs mer

Vårprogram 2022 – digital kommunikation 

Under våren 2022 finns möjlighet att delta i 23 olika kurser i digital kommunikation för företag och organisationer inom besöksnäringen i Jämtland Härjedalen tack vare JHTs projekt Den digitala transformationen med finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden och Region Jämtland Härjedalen.

17 mars Google Ads för besöksnäringen – Always on Media
18 mars Google Analytics för besöksnäringen – Always on Media
23 mars TikTok för besöksnäringen – Always on Media
24 mars Podcast, styrkan i ljud – Always on Media
30 mars Influencer Marketing för besöksnäringen – Always on Media
31 mars Fotoredigering – Always on Media
6 april Filma med mobilen – Adeprimo
7 april Google My Business – Adeprimo
27 april Instagram grund – Adeprimo
28 april Instagram fortsättning – Adeprimo
3 maj facebook grund – Adeprimo
5 maj facebook fortsättning – Adeprimo
12 maj Digitalt värdskap på hemsida och i sociala medier – Adeprimo

Läs mer

Gästnattsstatistik

Jämtland Härjedalen December 2021 +21%
Läs mer

Mest lästa artikeln

Adventuresweden.com både på sv & eng
Top Ten Hiking Routes in Jämtland Härjedalen
Jämtland Härjedalens 10 bästa vandringsleder

 

Läs hela JHT nyhetsbrev v8 2022 här

Skip to content