Bosse Svensson ordförande JHT

JHT:s nya ordförande – Bosse Svensson

6 april, 2022
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Magnus Nilsson lämnar över ordförandeklubban till Bosse Svensson vid JHT föreningsstämma 2022.

Vid Jämtland Härjedalen Turisms föreningsstämma 28e mars 2022 valdes Bosse Svensson till efterträdare för Magnus Nilsson som ordförande. I kortversionen är Bosse en 62-årig smålänning till födseln, men boende i Jämtland Härjedalen sedan 70-talet.

Bosse Svensson Magnus Nilsson ordförande JHT
Magnus Nilsson lämnar över ordförandeklubban till Bosse Svensson vid JHT föreningsstämma 2022.

Bosse Svensson, 62 år, smålänning av födsel, men boende i länet sedan sent 70-tal

Det är kortfakta på undertecknad som just fått uppdraget att bli JHT:s nye styrelseordförande, och som återigen får nöjet att ödmjukt närma sig något helt nytt. Inte för att jag är obekant med besöksnäringen, dess betydelse för länet eller för den delen dess utmaningar. Utan för att organisationen där småföretag möter storföretag som möter offentligheten i olika skepnader är något som jag bara sett utifrån tidigare. Jag känner mig alltså mycket ödmjuk men också väldigt entusiastisk.

En del känner igen min nuna från politiken. Jag slutade som kommunstyrelsens ordförande i Östersund för några månader sedan. Men politiken har absolut inte varit den största delen av yrkeslivet. Min profession är media, som journalist, som chefredaktör, som verkställande direktör och som kommunikationskonsult på lokal och nationell nivå.

JHT – både roligt och viktigt

När jag klev av från politiken gjorde jag det med målsättningen att lite mer ta herraväldet över mitt liv, och dra ner något på arbetstimmarna, samtidigt som jag noggrant skulle välja sådant som är både roligt och viktigt på de timmar jag tänkte fortsätta vara engagerad. Och när jag fick frågan från JHT så kände jag att det här är något som uppfyller båda kriterierna. Roligt och viktigt.

Besöksnäringens betydelse för Jämtland Härjedalen

För att uttrycka det väldigt kort så är i mina ögon besöksnäringens utveckling något som länets fortsatta tillväxt i någon mening står och faller med. Som politiker lär man sig att välfärdens resurser genereras ur företag som skapar jobb och skatteintäkter. Då är det lätt att inse vad en bransch som omsätter 5 miljarder i regionen verkligen har för betydelse. Ett personligt mål med det nya uppdraget är att sprida den insikten där jag kommer åt. Jag tror det behövs.

Friluftsliv, gastronomi och familjeliv

Annat som är roligt och viktigt i mitt liv är att få tid i stugan i Storhogna, oavsett årstid. Åker gärna skidor på längden vintertid, och återfinns med flugspö i handen sommartid. Påfallande ofta kan man också en bra fredag kväll hitta mig rörandes i grytorna med ett litet glas i närheten.

Familjen består av hustrun Marianne och två hemmaboende dvärgschnauzrar vid namn Svante och Ture. Fyra utflyttade barn med respektive finns också i flocken när den samlas.

 

Skip to content