Julia Carlberg turismutvecklare Bergs kommun 2023

Julia utvecklar turismen i Bergs kommun

3 april, 2023
Text: Julia Carlberg, Bergs kommun och Anne Adsten, JHT

Den nya näringslivsutvecklaren för besöksnäringen i Bergs kommun, Julia Carlberg, är en av dem som valt att ta steget till en flytt med sin familj, från Småland till Jämtland Härjedalen.
Bergs kommun omfattar delar av Destination Vemdalen, Södra Storsjöbygden med Hoverberg och Persåsen och Hackås samt Ljungdalsfjällen med många pärlor mellan bygderna.

Julia Carlberg turismutvecklare Bergs kommun 2023

Julia skriver:
Jag är sedan slutet av februari ny näringslivsutvecklare med ansvar för besöksnäringen i Bergs kommun. Jag och min familj bor i Sveriges vackraste by – Klövsjö. Här har vi bott sedan i augusti då vi valde att ta steget och flytta till Jämtland. Är uppväxt i norra Småland men vi saknade de riktiga vintrarna och den underbara fjällmiljön som finns här så vi valde att ta steget och flytta norröver och vi hamnade Klövsjö.

Vi trivs jättebra!

Jag har under 20 år arbetat inom resebranschen och när pandemin slog till så valde jag att börja studera och hittade då en utbildning Affärsutvecklare inom besöksnäringen, en yrkesutbildning på två år med bas i Åre.  Tog examen i februari 2023 och började mitt nya jobb två dagar senare. Jag gillar att arbete med gäster och kunder och ge bästa tänkbara service, det brinner jag verkligen för.

Jag och min familj älskar att vara ute i naturen och att ta en tur upp på kalfjället både vinter som sommar och höst är det bästa. Utgå från Storhogna Högfjällshotell och en kort promenad senare är du uppe på kalfjället och du kan ta dig till både Samevistet och till Jaktstugan och äta en god våffla och njuta av den vackra utsikten. Ett annat litet tips är en vandringstur upp till Fettjeåfallet, ett vackert vattenfall i en fin natur.

Kontakta Julia

Julia Carlberg turismutvecklare Bergs kommun 2023
Skip to content