Kaffeost hos Hävvi i Glen. Foto: Tina Stafrén

Kammerfika – Schwedische Handelskammer

28 september, 2020
Text: Linda Wasell, JHT
Foto: Tina Stafrén
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Jämtland Härjedalen Turism har gått med som medlemmar i Handelskammaren i både UK och Tyskland. Vi ser det som ett effektivt sätt att nå ut i etablerade nätverk för att öka kännedom, bygga relationer och ha fortsatt närvaro på den tyska och brittiska marknaden. Aktiviteten är en del i JHTs projekt Welcome!

Kammerfika
Schwedische Handelskammer – Kammerfika
Givetvis innebär den här hösten mer virtuella träffar och på det temat så kör Handelskammaren i Tyskland fredagsfika med sina medlemmar och partners en gång i månaden. Vi är höstens presenting partner vilket innebär att vi får presentationstid under själva fikat samt har möjlighet att skicka med give aways och riktade erbjudanden i de fikapåsar som delas ut inför träffarna. Första fikat genomfördes i september och då gavs deltagarna en översiktlig bild av vår vackra region. Kommande fredag står Östersund för fikat. Temat blir gastronomi och ”fika-gästerna” kommer att bjudas på inspiration från staden och i fikapåsen finns delikatesser och information i form av:
 
– Kaffepåse med lokalt rostat kaffe från Big Lake Coffee
– Mörsjö tunnbrödschips med kanel och socker (smakar nästan som en kanelbulle)
– Vit caprin ost från Tivars gård
– Tivars egna marmelad
– Choklad från Tinas praliner
– Recept på hur man bakar svenska kardemummabullar inkl QR-kod till filmen som visas 
– Östersundsinfo/Info om UCCN 10 år
 
Fika-samarbetet med Svenska Handelskammaren i Tyskland görs genom projektet Welcome!
Om ni vill veta mer eller rent av är intresserade av att vara ”fika-ansvariga” så skickar ni ett mail till Linda Wasell, JHT 
Skip to content