Niklas Ekstedt August Dellert Visit Sweden

Kampanj: The Edible Country – Jämtland Härjedalen

17 januari, 2019
Text: Mårten Wikner
Niklas Ekstedt, kock från Jämtland som gillar utomhusmatlagning, är en av dem som tagit fram recept för The Edible Country. Foto: August Dellert, VisitSweden.

Idag, 17e januari 2019, startar kampanjen Sweden – The Edible Country, som ska skapa internationell uppmärksamhet för spektakulära upplevelser av svenska smaker i naturen. På sju natursköna platser i Sverige har Visit Sweden placerat dukade bord, där utländska turister kan laga en hälsosam gourmetmiddag av råvaror de själva samlar i den svenska naturen. Borden bokas via Bookatable. Det första bordet i Jämtland Härjedalen återfinns i Bydalen intill fjällets fot, nära ett vattendrag.

Bydalsfjällen utomhus bord Victor Falk Jonas Eltes
Bord i det fria att boka för egen matsäck eller för leverans av matpaket. Foto: Jonas Eltes & Victor Falk, Visit Sweden.

Svenska stjärnkockar har komponerat recept med ingredienser som abborre, enbär och kantareller. Rustika träbord har specialritats och snickrats, dukats och placerats ut på vackra platser i Skåne, Jämtland, Västsverige, Värmland, Stockholms skärgård, Swedish Lapland och Småland. Bokningen via Bookatable har öppnat. Allt är klart för att samla råvaror från mark och vatten och tillreda en hälsosam gourmetmiddag utomhus – mitt i den vackra och tillgängliga svenska naturen.

Kampanjen ska skapa uppmärksamhet för destinationen Sverige i framför allt Tyskland, Frankrike, Storbritannien och USA. Bordet i Bydalen kan bokas via Bookatable från juli till september.

Om det är så att fler är intresserade av att sätta upp sina egna bord och erbjuda liknande tjänster så kommer vi att undersöka möjligheten att ansluta fler. Skicka en intresseanmälan till vår projektledare Mårten Wikner senast den 25 januari 2019 för mer info.

Pressmeddelandet från JHT finns här

Här finns kampanjsajten

Se kampanjfilmen här

Boka bord här

https://youtu.be/IhSdxr1C-HU
Sweden – The Edible Country. Book a table and forage ingredients for a healthy meal in the wild!
Skip to content