Lofsdalen fjällpark mtb cykling Johan Ericson

Lofsdalsfjällens Turistnäring Ekonomisk Förening (LTEF)

25 juni, 2024
Text: Anne Adsten, JHT
Cykling på led i Lofsdalen Fjällpark. Foto: Johan Ericson

LTEF är företagarföreningen i Lofsdalen där Destination Lofsdalen är en av många medlemmar (se Destinationsmedlemmar Jämtland Härjedalen Turism). LTEF jobbar för att utveckla byn både för besökare och bofasta. Ett exempel är projektet som utvecklat fantastiska cykelleder kring Hovärken.

Lofsdalsfjällens Turistnäring Ekonomisk Förening (LTEF) ägs av näringslivet i Lofsdalen. Via föreningen arbetar företagarna för att utveckla Lofsdalen till en levande fjällby året runt. Bland annat är det via projektet Vision Lofsdalen som föreningen skapat fler Mountainbikeleder, specialdesignade vindskydd och en multiled, Panoramaleden, för unga och gamla som vill vandra, åka springcykel, gå med rullator, gå med barnvagn etc upp på fjället. Inom LTEF jobbar medlemmarna enligt Lofsdalsmodellen, se nedan.

Lofsdalsmodellen

Lofsdalsmodellen togs fram i flera workshops med företagare i Lofsdalen. Lofsdalsmodellen står på tre ben som tillsammans ska skapa ökad fler arbetstillfällen och fler entreprenörer till Lofsdalen.

Ben  1

Att skapa en mötesplats för företagarna i Lofsdalen. Genom naturliga möten mellan företagarna kan vi förbättra företagsklimatet i Lofsdalen. Dessa nätverksträffar kommer skapa bättre sammanhållning, skapa fler samarbeten och utveckla företagens erbjudanden samt tjänster.

Ben 2

Att identifiera och samla in företagsidéer som behövs i Lofsdalen. Dessa företagsidéer ska sedan användas till att locka entreprenörer till Lofsdalen under olika mässor, möten m.m.

Ben 3

Att samla in kompetens från våra stugägare och ta med de stugägare som vill vara med i en kunskapsbank som alla i Lofsdalen kan ta del av. Lofsdalens stugägare är väldigt viktiga för vår fortsatta utveckling och många stugägare kan även tänka sig att arbeta under kortare perioder samt dela med sig av sina kunskaper för att utveckla våra företag. Det kan handla om t.ex. marknadsföringstjänster, diskussioner kring merförsäljning, produktutveckling, e-handel m.m. Det finns även stugägare som är entreprenörer och investerare som kanske kan tänka sig att både investera i Lofsdalen och att flytta sina företag hit. I den här modellen kommer vi måna väldigt mycket om stugägarna som är Lofsdalens bästa ambassadörer för att se hur vi kan göra Lofsdalen till en plats ni vill spendera mer tid i.

Arbetet inom LTEF leds av Helena Fjellgren

Skip to content