Lotta Anestedt_Destnation Lofsdalen

Lotta är ny VD för Destination Lofsdalen

13 januari, 2020
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

JHT säger välkommen till nya kollegan Lotta som inför säsongen tagit över rodret i Destination Lofsdalen. Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen. En pärla i den härjedalska fjällen som lockar ett stort antal gäster under vintern som besöker orten för utförsåkning, längdskidor, skoteråkning och en rad andra vinteraktiviteter. De senaste åren satsar Lofsdalen även på sommarturism genom vandring, cyckling och fiske. På plats för att sätta orten tydligare på kartan är Lotta Anestedt, nytillträdd VD för Destination Lofsdalen. 

Lotta är den skidåkande civilekonomen som efter 7 år i Stockholm lämnat storstaden för Lofsdalen. Närmast var hon marknadschef på ett stort hotell på Södermalm. Hon lämnade tryggheten och den urbana livsstilen för ett aktivt liv i fjällen med en utmanande tjänst där hennes passion för marknadsföring och gästservice kombineras.

”Jag har tidigare gjort säsong i Åre och St Anton i Österrike och haft en dröm om att leva och bo i fjällen. När jag blev erbjuden tjänsten på Destination Lofsdalen var det självklart för mig att tacka ja”, säger Lotta.

Lotta började sin tjänst i mitten på november 2019 där hon ansvarar för bolagets basnäring vilket är förmedling av boenden i Lofsdalen och att marknadsföra destinationens reseanledningar.

Lotta har jobbat med service och besöksnäring sedan första jobbet under gymnasiet i snabbköpskassan. Marknadsföring blev hennes passion under studierna på Umeå universitet och skidåkning har varit ett intresse sedan första svängarna vid 4-års ålder. Uppväxten i Falun bjöd på både skidåkning utförs och på längden. Numer åker hon mest utförs men hoppas på att hitta tillbaka till längdskidåkningen.

Lofsdalen har en stor potential att få fler besökare året runt menar Lotta. Gäster har redan hittat dit vintertid. Nu storsatsar destinationen ytterligare på sommarturismen genom nya leder för vandring och cykling som kompletterar de befintliga lederna och downhill-parken Lofsdalen Bike Park. Ett antal leder planeras vara klara redan till sommaren 2020. Läs mer om projektet här.

”Om fem år har vi lyckats utveckla Lofsdalen till en destination med fler gäster året om vilket också gör att fler kan bosätta sig, driva företag och livnära sig här året om”, avslutar Lotta.

Läs mer om Lotta i Besökslivs artikel.

Här når du Lotta

Skip to content