Åreskutan vinter Lars Häreblad

Mediainslag kring easyJets reguljärflyg till Åre Östersund airport

14 augusti, 2018
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Foto: Lars Häreblad

Reguljärflygningar med start vintern 2016/2017

Reguljärflygningarna med easyJet mellan London och Åre Östersund airport startade vintern 2016/2017 (14 rotationer) efter en period av förhandlingar där JHT, Swedavia och Skistar medverkade.

Nöjda resenärer

En enkel undersökning (ej statistiskt säkerställd) med 36 svarande sällskap visade att 55% hade Åre som mål för sin resa, 30% Östersund och 15% hade andra destinationer som resmål: Vemdalen, Bydalsfjällen m fl. De bodde till största delen i självhushåll och i andra hand på hotell. De reste med buss, taxi och hyrbil som tredje vanligaste färdmedlet. 90% av dem kommer “absolut att rekommendera” Jämtland Härjedalen till vänner och bekanta. Aktivitetsbolag vittnar om att de engelska resenärerna gärna gör fler aktiviteter vid sidan av skidåkningen.

Ringar på vattnet

Även andra flygbolag, bl a Norwegian och SAS, via Trondheim Vaernes airport och Stockholm Arlanda vittnar om ökat antal resenärer från Storbritannien som en möjlig effekt av de marknadsföringsaktiviteter för ökad internationell kännedom i framförallt Storbritannien som Region Jämtland Härjedalen, Skistar AB, Visit Sweden och destinationsbolagen i Östersund, Vemdalen och Åre aktivt arbetat för.

Nationella artiklar i samband med easyJets reguljärflygningar

Internationella artiklar i samband med easyJets reguljärflygningar

Pressmeddelanden

Sociala media

Skip to content