Handslag JHT Anne Adsten

Några rader från VD – v33

17 augusti, 2021
Text: Teres Gärdin, VD JHT
Längtan efter kramen, handslaget, det fysiska mötet. Foto: Anne Adsten
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Kramen, handslaget och inspirationen…

Nu går jag in i min sjunde månad som kollega här på JHT. På detta snart halvår har jag haft knappt en handfull fysiska möten, men långt över hundra digitala.

De flestas personlighet kan vi vara överens om passar bäst i just det fysiska. Där ögonkontakt skapas och där kroppsspråk kompletterar. Där spontanitet råder och där vi tydligt känner av rummet.

Vår näring, besöksnäringen, bygger på att vi människor möts. Både i det privata och i yrkeslivet. Jag tror att många viktiga affärer beslutas med både kaffets och matens hjälp, men också tack vare den miljö  man befinner sig i.

Jag saknar det personliga mötet något så oerhört. Att lära känna någon via en skärm tar så mycket längre tid och en del av bådas personlighet försvinner bort.

Jag kommer snart knappt ihåg när någon inledde med att berätta vilka tider konferensfikat serveras eller känslan av att det vattnas i munnen när man får reda på lunchmenyn.
Kommer ni ihåg hur man alltid tyckte att tiden mellan konferensen och middagen alltid krymptes, allt för att man inte kunde sluta prata eller diskutera sig fram till bra beslut eller lärande.

Evenemangssektorn sysselsatte i alla fall innan pandemin 123 000 personer i vårt land och genererade 84 miljarder kronor per år, det motsvarar i sig 1,7% av vårt BNP (Stockholms Handelshögskola).

Enligt Svenska Mötens trendrapport uppger endast 4% att de föredrar att fortsätta mötas digitalt när pandemin väl är helt över. Så hopp finns för en minst sagt pressad och sargad sektor inom besöksnäringen att sakta återhämta sig.

Att jag har lagt nästan hela mitt yrkesverksamma liv inom vår näring är för just kraften och styrkan i att mötas, i alla dess former.

18 oktober arrangerar vi Turismdagen i Klövsjö. Vårt bidrag till att sakta återstarta mötesindustrin, men också vårt sätt att visa vikten av ett tryggt ock säkert sätt att ses. Men framförallt, alla de fördelar som ges i det personliga mötet med varandra.

Vi är inte riktigt där att vi kan kramas eller skaka hand, men inspireras… det kan vi redan nu!

Så ut och möts, men fortsätt göra det tryggt och säkert. Mötesindustrin, en stor del av besöksnäringen väntar på dig.

 

Skip to content